phishing
TOPRAK ANA, DEVLET BABA VER ALLAHIM VER
İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK

İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK

Köşebaşı

TOPRAK ANA, DEVLET BABA VER ALLAHIM VER

04 Ocak 2017 - 16:43

TOPRAK ANA, DEVLET BABA VER ALLAHIM VER

 

‘Kendi yağında kavrulmak’ diye meşhur bir deyim var; sık sık kullanırız.

Ekonomiye emtia üretmek, insanlığa yeni bir değer kazandırmak, üretmek yerine biz ha bire laf üretiyoruz. ‘Ben üretici miyim yoksa tüketici miyim” sorusunun cevabı pek hoşunuza gitmese de yine de kendi kendinize sorun. İkinci soru, kazancımın üzerinde devletime ekonomik katkım var mı yok mu?   

N’oldu ?

Olmadı mı, cevap biraz sıkıntılı mı oldu? Mesela her defasında tarım ülkesiyiz derken son yıllarda artan tarım-hayvancılık ithalatımız bizi yalanlamış olmalı… Hani kendi kendimize yetiyorduk. Tarımsal alanların kullanımı bakımından bizden daha az toprak parçasına sahip ülkelerden de tarımsal ürün ithal ediyoruz ya işte o an hepimizin bittiği andır. Hollanda’dan Holstein inek ithal etmek gibi.

 

ÇİFTÇİLİK VE BESİCİLİK BİTTİ, GİTTİ

41 bin 543 kilometrekare Hollanda kendisinden 19 kat büyük koskoca 783 bin 562 km2 yüzölçümü olan Türkiye Cumhuriyetine inek satıyor. Olacak iş değil. Yahu nerede benim çiftçim, besicim? Nerede bu işe gönül vermiş akademik kariyer sahipleri, finansal destekçiler, siyasetçiler, neredesiniz? Koskoca bir boşluk. Cevap yok. İşte bu sebeple biraz zor bir soru demiş idim. Buraya kadar toprak anayı ve onun nimetlerinden faydalanamadığımızı anlattık. Eminim ki çoğumuz hem fikir olmuşuzdur..

Çiftçilik ve besicilik bitti, gitti. Elde avuçta olup biteni de temsil Hollanda’ya kaptırdık.

Bu topraklar doğru tarım ve hayvancılık politikaları ile 250 milyon civarında nüfusu çok rahat besleyebilir. Ekonomiye kaynak üreten değer olabilir….

 

DEVLET EKMEK KAPISI DEĞİL, HİZMET ÜRETİM MERKEZİDİR

Maaş ile çalışmak isteyen birçok kişinin ilk tercihi ne yazık ki özel sektör yerine daha çok gelir elde edebilmek için kamu sektörü olmaktadır. Demek ki devlet baba bir yerde bir şeyleri eksik yapıyor. Tarım ve hayvancılık alanında yapılacak kazançlı çalışmalar ile toplum kendi parasını kendisi kazanmalıdır.  

 

MEMUR MAAŞI ÖZEL SEKTÖRE ENDEKLENSİN

Tüm çalışanlar için daha adil ve gelir dengesi kurulmakla kamuda çalışma şevki (!) azalır ve  mali yapıda ciddi tasarruf sağlanmış  olur. Devlet iyi maaş veren işletme değildir Canımız ve vatan sınırımızı koruyan askerimiz, polisimiz velhasıl  güvenlik mensuplarımız elbette farklı konumdadırlar.  Konu hizmet değil ulusal güvenliğimiz. Devlet hizmet üretim merkezidir. 

 

ÖĞRETMEN MAAŞLARINA ÇEKİ DÜZEN VERİLSİN

Özel sektörde çalışan da öğretmen , kamuda çalışan da öğretmen ?

Kimsenin maaşında gözüm yok. Allah hayırlısı ile çok versin.

Ama adalet! Kontrol mekanizması! Nerede?  Nerede toplumsal sorumluluk? Gelir dağılımı dengesi? Devlet baba şemsiyesi altına olanlar yaşadı. Ohhh ne rahat. Bilin ki kamu sektörü maaşlarının ana kaynağı özel sektörden elde edilen vergilerdir.

 Devlet stratejik konumda çalışmayan memur yükünü üzerinden atmalı ve Türkiye Cumhuriyetimiz için çalışmalıyız.

Önce çalışmalı, üretmeliyiz.

Sonra mı?

Elbette ellerimizi semaya açıp, “Ver Allahım ver,  bereket ver” niyaz edeceğiz…

YORUMLAR

  • 0 Yorum