phishing
İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK

İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK

Köşebaşı

SUÇ ve CEZA

02 Haziran 2016 - 17:31

 

 

 

Türkiye kadın cinayetleri ile bütün dünyanın dikkatini çekmeyi başardı. Bitmek bilmeyen terör endişemize bir de kadına yönelik şiddet, tecavüz ve ölümler eklendi. Haa bu kadar mı sorunlarımız işsizlik, gelir dağılımı dengesizliği, dış borç, pahalı akaryakıt, ödemeler dengesi, ulusal sınavlarda kopya, pahalı ve kaçak elektrik, pahalı iletişim say say bitmiyor,

 

SORUNLAR PAÇADAN AKIYOR.

Ama Elhamdülillah hayatımızdan memnunuz(!) Sadece hayatın her aşamasında ateş düştüğü yeri yakıyor. Toplum o kadar duyarsız ve olup biterlere kör ki işin neresinden tutulacak belli değil. Bu sorunlardan hangisini ikinci sıraya alacağım buna bile karar veremedim ama ben bir tanesine ışık tutayım istedim.

Kadın cinayetleri…

Kadına yönelik şiddet nereye kadar gidecek? Bu işin sonu ne dipsiz kuyu mu? Tek kelime ile utanç verici bir durum; yazık. Televizyonu açıp haberleri izlemekten çekiniyorum.  Neredeyse her bültende bir şehit haberi veya şiddet haberi var, toplumun kanayan yarası…

Ne istiyorsunuz bu toplumdan?

Terörün hedefi belli, bölücülük…

 

SUÇ İŞLEYENLER TOPLUMA GÖSTERİLSİN

Bir ülkenin başında bu kadar sıkıntılar varken, bir de toplumun içinden niye sıkıntılar çıkar, anlaşılır gibi değil. Ekonomik sıkıntılar mı, cinsel doyumsuzluk mu, eğitimsizlik mi, yoksa sevgiye cevap alamamak mı kadına yönelik şiddeti /tacizi artırıyor bulun şu sorunun kaynağını ve kesin… Sorunun çözümü gerekirse ‘şeriat isderük ‘ demek.. Şeriat hükümlerinin ne olduğunu toplum bilse bu seferde başka bir arayışa girer bu da ayrı bir mesele değil mi?

Mesela bu suçu işlemenin cezası taşlanmak, var mısın ey toplum desen fısss.

Dönelim şu haber programlarına bazen suçlular halkın gözü önünde yakalanıyor. Emniyet güçlerimiz o ş…..’e halk linç etmesin diye polis kıyafeti giydirip halktan adeta kaçırıyor ya işte adaletin bittiği an o an…. Her şey bitti. Ölenin fotoğrafı zaman zaman gösteriliyor. Suçlunun ne kendisi topluma teşhir edilmiyor. Birde yüzü kapatılıyor, örtülüyor. Tam tersi bu suçu işleyen adam (!) bu suçu aldı diye haberin devamında yayımlanması lazım ki caydırıcı olsun. Memlekette kadın mı yok? İlla O mu olması lazım. Suç namus ise bu başka, yorum yok. Lakin suçlu öyle ya da böyle cezasını çekip çoğu zaman topluma yeniden dönüyor, kaybolan umutlar ne olacak? Diğer taraftan Nasrettin Hoca’nın hikaye ‘’ çalanın hiç mi suçu yok ‘’ tarafından bakacak olur isek , ‘’adama bu suçu işletecek,  zivanadan çıkaracak kadar ne yaptın be kadın’’ diye de sormak lazım. Masumlar elbette istisna…

 

SUÇ VE CEZA ÖNEMLİ

Buda doğru bir bakış olsa gerek. Kanımca hiçbir suç tek taraflı değildir. Toplumun her ferdinin birbirine karşı sorumluluk ve ödevleri var, birbirimize sahip çıkmalıyız.

Kimse kimseye zarar vermek istemez. Yolda yürürken, şehirlerarası otobüste seyahat ederken her yerde herkes güven içinde olmalı.

Birkaç defa sebze-meyve pazarına giden kadınlarımız için belediyemizin araç tahsis ettiğini görmüş ve ‘’yahu kaçıncı yüzyıldayız’’ diye kendi kendime söylenmiş idim. Hatta ‘’adam eşi ile alış-veriş yaptığında adam dolmuş ile kadın özel otobüs ile evlerine ayrı ayrı mı gidecekler ne kadar saçma’’ demiştim.

 Eeee her insan bir değil, toplumun içinde adam olan da var, olmayan da var.

Bunları birbirinden ayıran,

Suç ve Ceza olsun.   

YORUMLAR

  • 0 Yorum