phishing
İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK

İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK

Köşebaşı

SONUÇ YOK

26 Kasım 2016 - 16:28

SONUÇ YOK

 

 

Gazeteler küçük bir kültür hazinesidir. Her okur bal arısı edası ile hemen okuyacağı sayfayı açar, ilgi duyduğu sayfadaki haberlerden bilgi süzer. Herkesin ağırlıklı bakmak istediği sayfa farklı olduğu için bizde yerel haberler, ülke ve dünya gündemi, ekonomi, magazin,spor sayfası hazırlarız. Okumayı sevmeyenler de büyük puntolu yazılara ve haberleri anlatan fotoğraflara bakarlar…

Gerçek okur ise köşe yazılarına bakar, yalnızca gündemi değil gelecek için de bilgilerin köşe yazılarında olduğunu bilir. Haber olup biteni anlatırken, köşe yazarı bahsettiği konuda bir şeyler üretmek kimi zaman da somut hayallerini okuyucusuna aktarmak zorundadır. Bunun içindir ki köşe yazısı yazmak ciddi bir iştir. Okuyucuya kültürel değer katar. Okur demişken ben de bu tip okurlardan biriyimdir. Köşe yazılarını okumak, sevdiğim işlerden biridir. Bir de haberleri okumam için illa gazeteye dokunmam, onu hissetmem gerekir. Dijital ortamda gazete kokusunu alamadığım, kağıt hışırtısını duymadığım için bana ruhsuz geliyor. İşte bu yüzden de her gün Kurtuluş Gazetemizi almanızı bu dadı yaşamanızı isterim. İşte o zaman bal olur. Bilgi kaynağında işlenmiş olur, toplumda farkınız olur.

 

 Gazete okumak çok keyif verici bir tattır

 Bu keyfi yaşarken geçen gün gözüme bir iki köşe yazısı ve haber ilişti. Ulusal gazetede ünlü bir köşe yazarı amcam (!) ‘’2016 büyük açılışlarla geçti’’ yazmış. Aynı gün bir başka sayfada ise dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 4 bin 578 TL olduğu yazıyordu.

Şimdi ünlü yazar amcama sen sadece resmin bir tarafına bakıyorsun, deme hakkım var mı yok mu ? Istanbul’a yapılan üçüncü köprüden, İstanbul’a yapılan Avrasya tünelinden, İstanbul-Ankara karayolundan, hızlı tren hatlarından, Afyon’a yapılan 25 katlı gökdelenlerden bahsetmiş (!)… Duu duuu durrrr ne Afyon’a 25 katlı gökdelen mi ? Hani nerede ? Ben mi körüm, yoksa Afyon’a bu yatırımı yapmayanlar, Afyon’un gün geçtikçe yok olduğunu görmeyenler mi kör ?

 

Amcam (!) Açılışı yapılan yerler Türkiye Cumhuriyetinin mal varlığına ilavedir

Vatanını seven birisi elbette bunu takdir eder. Afyon’da, Kütahya’da ,Erzurum’da yaşayan biri hayatında kaç defa Üçüncü köprüyü, üçüncü havaalanını (yapılan) kullanır ? Bundan ancak asıl hizmeti alan sen memnun olursun. Gelsene bi Anadolu’ya.. Sen Afyon’u sadece karayolu ile geçerken yemek yemek için, kaymak, lokum almak için iyi bir yer biliyorsun. Çocukluğunda fotoğraf çektirdiğin mekana git bugün olduğu gibi duruyor. Sen Istanbul’daki gelişmelerden bahsediyorsun.  Gelişme çizgisine bakmak için o yapılara değil kaç kişi Afyon’da, Anadolu’da  4 bin 578 TL gelir elde ediyor ona bakacaksın. Haaa bu yoksulluk sınırı. İyi bir gelir değil. Bu paraya iş bulsa dokuz takla atacak onbinlerce işsiz var, Anadolu’da… Mesele bu çıtayı yükseltmek. Bu gelir gruplarına değer katacak, projeler üretmek. Bunları yapabildiğimizde gelişmeden, ilerlemeden bahsederiz. Değil mi amcacığım (!) Istanbul’da boğaz manzarasına bakıp, Türkiye gelişiyor demek biraz bana keyifle okuyacağım  bir köşe yazısı gibi gelmedi bana… 

 

Afyon ve Anadolu  değişmiyor, gelişmiyor

Haberin olsun. Sen şimdi bunu da kabul etmesin, neyse sonuç alamayacağız ama senin İstanbul’un bizim de İstanbul’umuz, ama bakımsız Anadolu sadece bizim.   

 

2017 yılında Yüce Atatürk'ün çizdiği yolda ilerleyen ve O'nun gösterdiği müreffeh Türkiye'ye ulaşmamız temennisi ile ben Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz vatandaşıyım diyebilen herkese mutlu ve huzurlu bir yıl yaşamalarını temenni ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum