phishing
İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK

İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK

Köşebaşı

FAKİR TOPLUM

 

 

Niyetim çok sert bir giriş yapmaktı.

Ama hadi mübarek Ramazan günü ‘milletin moralini bozmayayım’ dedim. Cümleyi özenle yumuşatmaya çalıştığım halde ardcı sözler birbiri ardınca gelecek ama, gelsin istemiyorum.

2016 yılını yaşayan bir toplum olmadığımız için çok yalın yazmaya gayret edeceğim.

 Bilgi toplumu değiliz ama yinede 2+2=4 biliriz.(!)

2016 evet, evet tarih atarken kullandığımız yıl… Dünyanın bilimle, sanayi ile uğraştığı yıl…

 

***

Ben Amerika ve Avrupa hayranı değilim. Lakin yaşam adına aradığım ne varsa,  hepsinin bu toplumlar yaşantısı ile örtüşmesi beni Onlar’a yakın kılıyor. Bunu Kuşadası’nda yaşadığım yıllarda da yakınen hissetmiş idim. Afyon karasalına dönünce bir kez daha anladım ki biz Avrupa’nın 200 yıl gerisindeyiz.

Nasrettin Hoca eşeğin şu kadar kılı var demiş. Etrafındakiler o kadar olur mu hoca nereden biliyorsun demişler, inanmıyorsan say demiş.

Kısadan hisse 200 yıl Avrupa, Amerika toplumunun gerisinde olduğumuza inanmıyorsan bir de sen say bakalım kaç yıl gerilerde kalmışız.

Gerçi bu toplumda Avrupa ve Amerika’dan üstünüz diyen… de çıkar. Ama yapacak bir şey yok. ‘ O embesil organizmalarla’ bu cennet vatanı paylaşmak zorundayız.

 

***

Gelişmiş milletler ile kendimizi temiz toplum, siyaset, spor, sağlık, eğitim, terör, işsizlik oranı, gelir dağılımı dengesizliği\uçurumu, kentsel yapı, icra davaları ve zenginlik konularında kıyasladığımızda neredeyiz?

Yahu say say yazarken kalem bitecek, daha üstün olduğumuz tarafımızı bulamadım.  Bulsam hemen büyük puntolarla ceeeee dersesine yazacağım, hemen göstereceğim. İşte burada biz üstünüz diyeceğim ama yok.

Kim ne derse desin gerçek yüzümüz bu…

 

FAKİR TOPLUM

Benim bahsettiğim fakirlik birkaç cümle yukarıda olan gelişmiş milletler ile aramızda ayrılığa sebep olan değerler. Bu değerlere bugünkü toplum yapısı ile ulaşacağımıza inanmak mucize olur.    

YORUMLAR

  • 0 Yorum