phishing
EKONOMİ Mİ SİYASET Mİ TARAFINI SEÇ ?
İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK

İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK

Köşebaşı

EKONOMİ Mİ SİYASET Mİ TARAFINI SEÇ ?

29 Aralık 2016 - 16:11

EKONOMİ Mİ SİYASET Mİ  TARAFINI SEÇ ?

 

 

Evet mi hayır mı ?

Bu günlerde herkes bunun telaşında…

Bir çok tanıdığım ‘ne diyelim’ diye soruyorlar. Beni böyle gereksiz işlerin içine çekmeye çalışmayın. Zira hep söylediğim gibi hepimiz aynı gemi içinde bulunuyoruz. Düşünün ki okyanusun tam ortasındayız. Gemi su alır batma tehlikesi yaşar ise en lüks kamaradan makine dairesinde çalışana kadar herkes aynı riskte olur.

 

***

Geminin adı vatan, okyanus dünyanın en kritik coğrafi konumuna sahip  olan Türkiye Cumhuriyetim ve su alma tehlikesi yaşayanda ekonomi olsun. Lüks kamarada oturanlar zenginler, makine dairesinde çalışanlar de işçiler olsun.

Neyi nereye koyarsan koy zengin yine zengin, fakir yine fakirdir.

Kurguladığım vatan gemisinde bile durum değişmedi. Haaa aklıma gelmişken gemi batmaya başlar ise ilk kurtarılacak filikayı ilk denize indirecek yine işçiler kurtulanlar yine zenginler olacak.  Allah muhafaza Yüce Ülkem ekonomik bir tehlike yaşar ise bugün bildiğiniz ne kadar zengin ünlü var ise yurtdışında kendilerini bekleyen güvenli bir liman/ülke mutlaka vardır. En azından İsviçre de birazcık paracıkları vardır. Gariplik işte, birazcık para (!)

Velhasıl olan yine gariplere olacak.

 

***

Biz Türkler gururlu insanlarız. Geride kalan bin yıllık tarih boyunca Anadolu bizim temel yurdumuz olmuştur. Bizi bekleyen bir gelecek var.

Biz Türkiye Cumhuriyetiyiz. 

Bizim daha çok çalışıp üretmeye ihtiyacımız var.

Modern dünyada bir çok alanda çookkk gerilerdeyiz.

Avrupa, Amerika , Uzak Doğu ülkelerine gittiğinizde ne demek istediğimi çok daha iyi anlarsınız. Bin yıllık mazisi olan bir ülke gelişme çizgisinde bir zamanlar topraklarında yaşadığı Güney Afrika ve Balkanlardaki ülkelerle kendini kıyaslamayacaktır, umarım.

 Suriye’ye tekrar girmiyoruz, bari meseleye girelim. Ülkelerinde bir savaş var. Anladık. İç savaşa niye sebebiyet veriyorsun. Hadi bu durağı da geçtik.

 

 NİYE KALIP ÜLKENDE SAVAŞMIYORSUN ? 

Burası senin ülken değil. Burası benim ülkem, benim kaderim. Ekonomide ilerleme belirtileri bile yokken milyonlarca insanı beslemek ve ekonomiyi cılız bir hale sokmak ta neyin nesi ?

Benim askerim, polisim Suriye’de Fırat kalkanı adı altında şanlı bir savaş yaparken Suriyeli benim topraklarımda keyf çatıyor. Yılda ortalama 200 bin kişi de çoğalıyorlar. Gel keyfim gel. Bundan daha iyi güvenli bir liman bulmak zor, imkansız.

Bir de bizi beğenmeyip, Avrupa’ya geçmek için her yıl yüzlerce kişi Ege Denizinde boğulmuyor mu ? Buyur buradan yak. 

 

BU NASIL MÜSLÜMANLIK ?

Müslüman kardeşliği hikayesini bize iyi anlatmışlar. Diyeyim siz ne demek istediğimi anlayın.   Bu Müslüman kardeşlerimizi ben hiç Cuma namazında görmüyorum. Bunlar Müslüman iseler durumlarına şükür edip camileri doldurmaları gerekmez miydi?

Cami dışında dilenmek yerine, cami içinde Allah’tan rızk isteseler daha doğru değil mi ?

Yok niyet başka ye, iç, yat kalk. Ekmek elden su gölgen.

İşte benim meselem bu. Ekonominin dibini delen hiçbir amaç güdemediğimiz bu niteliksiz insanları biz niye besliyoruz. Ekonomiye katkıları yok. Toprak da almıyoruz.

Askerimizi, polisimizi niye şehit veriyoruz.

Evet- Hayır saçmalığını bir kenara bırakın. Ekonomi ile, sanayi ile, üretim ile uğraşın.

Şimdi ben soruyorum:

Ekonomi mi Siyaset mi?

   

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum