phishing
İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK

İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK

Köşebaşı

23 Nisan

Milli Bayramlar milletleri millet yapan kutsal değerlerdir. Toplumun tüm kesimlerince artan bir saygınlık ile kutlanması gerekir.   Yıllar geçtikçe de daha büyük bir anlam ve önem kazanmalıdır.

 Balkonlara bayrak astığımız, gururlandığımız, coşku içinde kutladığımız velhasıl Atalarımıza olan minnet borcumuzu, Onları anarak gösterebileceğimiz fırsat günleridir.

Kutlama denilince akla hep çalgı, çengi gelir.

 Bu kutlama öyle bir kutlama değil efendim.

 

EGEMENLİK HALKIN İRADESİNE GEÇTİ

Milli bayramlar anılan gün adına o milletin uyanışını ve kazandığı bir zaferi temsil eder. 23 Nisan 1920 de Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu. Egemenlik halkın iradesine geçti. Bu zafer yakın geleceğin büyükleri olan çocuklara bir bayram armağan edilerek taçlandırıldı. Ulusal egemenliğimizi ilan etmemizin üzerinden tam 96 yıl geçti. Hala bu günü yaşamayı idrak edemeyen zavallı toplum mensuplarımızla yaşamak da ayrıca üzüntü verici… Yıllar yılı Atalarımıza olan sevgi, saygımızı ve minnet borcumuzu bayramlarımızla andık ve anmaya da devam edeceğiz. 23 Nisan 1979 yılından buyana sadece Türk Çocukları için değil tüm dünya çocukları için kutlanan bayramımız her geçen gün daha çok anlam kazanmalıdır.   Dünyada tüm çocuklar ve tüm insanlar tarafından kutlanan tek bayramı kutlamak hiç kimse tarafından engellenemez. Milli Bayramları yok saymak engellemeye çalışmak milli duyguların yokluk ve zayıflık göstergesidir. Üzülerek belirtmeliyim ki son dönemde siyasi iktidarın Milli Bayramlara gereken önemi vermemesini kabul edilir bir yaklaşım değildir. Çocukluk dönemlerimde Milli Bayramlar öncesi hazırlıklar yapılırdı. Okullarda bando takımı seçmeleri, çalışmaları, sınıfların okulların süslenmesi günün anlam ve önemine işaret eden yazıların yazılması, anlatımların yapılması ve kutlanması yapılması çok heyecan verici ve güzel zamanlardı.

Bunun adı Milli Birlik…

 

MUTLU BİZE BUGÜNLERİ ARMAĞAN EDENLERE

Çocukken milli duyguları vatandaşlarına veremeyen toplumlar o çocukları büyüttüklerinde ne kadar sağlıksız ve başarısız bir toplum yetiştirdiklerini de geç de olsa anlamış olurlar. Atatürk Anıtlarına çelenk koymanın, bize bu toprakları bırakan ecdat adına saygı duruşunda bulunmanın ne gibi bir zararı olabilir?

Adı üzerinde milli bayram; herhangi bir partinin veya zümrenin bayramı değil.   Öyle olsa adına mesela ‘CHP Bayramı’ denirdi.

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ne mutlu bize bugünleri armağan edenlere….

                                                                        

DAHA BÜYÜK BİR COŞKU İLE KUTLAMAMIZ LAZIM

Yazı esnasında yanımda pırıl pırıl iki genç kardeşim vardı,  göz ucu ile bakarken aralarında şöyle bir konuşma geçti ‘’23 Nisan niye eskisi gibi kutlanmıyor? Milli duyguların depreşmesi lazım daha büyük bir coşku ile kutlamamız lazım. Şehitlerimiz bahane olmamalı.

Milli Bayramlar coşku ile kutlanmalı ve yaşanmalı. Düğün dernek çalgı, çengi devam ederken, hem şehitlerimizi anmalı hem de bayramımız bayraklar ile kutlamalı.

Yalnızca çocukların bayramı değil, söylediğim gibi hepimizin bayramı.

Yaşasın 23 Nisan!

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum