‘Turizm bir otelde konaklamak değil’

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir: “İnsanların bir oteli ya da bir bölgeyi de tercih etmelerinin de nedenleri var. Bu nedenlerden birisi de gastronomi turizmidir”

‘Turizm bir otelde konaklamak değil’

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir: “İnsanların bir oteli ya da bir bölgeyi de tercih etmelerinin de nedenleri var. Bu nedenlerden birisi de gastronomi turizmidir”

‘Turizm bir otelde konaklamak değil’
02 Aralık 2015 - 12:53

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programının uygulama alanı olan mutfağın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak, üniversite yönetimi olarak göreve geldikleri günden bugüne AKÜ’nün eğitim, öğretim, uygulama ve araştırmalara yönelik pek çok hizmeti hızlı bir biçimde sürdürdüklerini söyledi. Solak, 300 metrekareden oluşan mutfağın 600 bin TL’ye mal olduğunu belirterek, “Mutfağımız öğretim elemanlarımızın istekleri ve onların tecrübelerine bağlı olarak organize edildi. Bugün de bir mini törenle hem öğretim elemanlarımızı hem öğrencilerimizi onurlandırmak, onlarla beraber olmak istedik. Afyon Meslek Yüksekokulunun değerli müdürü ve okulun ilgili yöneticileri gerçekten de çalıştılar, gereğini yaptılar. Bu gün de içinde bulunduğumuz tesis ortaya çıktı. Bundan sonraki dönemde eğitim-öğretim ve uygulamaların ve özellikle kupa sayılarının daha çok artmasını bekliyorum. Onlara da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Solak’ın konuşmasının ardından kokteyle geçildi. Kokteylde Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık öğrencileri kendi hazırladıkları aperatifleri misafirlere ikram etti.

 

TURİZM SADECE BİR OTELDE KONAKLAMAK DEĞİL

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir ise turizmin sadece bir otelde kalmak olmadığını belirterek, “İnsanların bir oteli ya da bir bölgeyi de tercih etmelerinin de nedenleri var. Bu nedenlerden birisi de gastronomi turizmidir. Bunun için bu mutfak önemli” dedi. Özdemir, Afyonkarahisar’ın termal otelleriyle birlikte yemek kültürü bakımından önemli bir yer olduğunu belirterek, “Mutfak eğitimi bu bakımdan da önemli. Bizim de bunun için altyapımız mevcut. Hem çalışma alanlarımız var hem de hocalarımız var” şeklinde konuştu.

Kokteyl sırasında AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş mutfakla ilgili olarak uygulama mutfağının yeni olmasının dışında en son teknolojiyle yapılmış, hijyen kurallarını da içinde barındıran ekipmanıyla önemli bir uygulama alanı olduğunu belirtti. Sağbaş, “Mutfağın yapımı ve montajı için yoğun bir şekilde çalışıldı. Afyonkarahisar’da çok sayıda beş yıldızlı otel var. Öğrencilerimiz mezun olduklarında gerek ilimizdeki gerekse ilimiz dışındaki otellerde iyi bir şekilde yetişmiş olacaklarından rahatlıkla çalışabilecekler” diye konuştu.

 

OTEL SEÇİLİRKEN MUTFAK DA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULUYOR

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı da “Turizm sektöründe insanlar otel tercihini yaparken ne tür yemeklerin üretildiğine dikkat etmeye başladıklarını belirterek, “Yapılan araştırmalarda otel tercihi yaparken insanların yüzde 84’ünün yiyecek ve içecek ünitelerine göz attıklarını ve buna göre tercih yaptıkları ortaya çıkmış durumda. Üç temel bileşeni bir araya getirmek açısından bu uygulama alanı iyi oldu. Nitelikli bir salon, nitelikli öğretim elemanları ve nitelikli öğrenciler. Bu üç bileşen bir araya geldiğinde nitelikli ve güzel işler ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.

 

AKÜ’YE HAS ‘FRİGKUS’ ŞERBETİ İKRAM EDİLDİ

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Rektör Solak ve davetliler mutfağı gezdi. Aşçılık öğrencileri protokol üyeleri ve açılışa gelen misafirlere şeker ve pizza hamuruyla yeteneklerini sergilerken, narçiçeği ve geleneksel Osmanlı saray yöntemleri kullanılarak üretilmiş formülü Kocatepe Aşçılar Takımına ait olan şerbet ikram edildi.  Törene AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsa Sağbaş, Prof. Dr. Hilmi Uçan, Birimler Koordinatörü Prof. Dr. Kenan Çağan, Afyon Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İhsan Cemil Demir, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir başta olmak üzere öğretim üyeleri ve aşçılık öğrencileri katıldı.●Kurtuluş

Bu haber 1436 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum