Afyonkarahisar’da devam eden FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında davalar devam ediyor. Dün’de hakim karşısına geçen 14 tutuklu sanık yargılanarak, haklarındaki iddialara cevap verdiler. Davalarda 6 tanıkta dinledi.
ŞARTLI OLARAK PARAMI YATIRDILAR
Yine Özel Sandıklı İlkokulunda öğretmenlik yapan Mehmet Fatih Çınar’da mahkemede etkin pişmanlık yasasından faydalanacağını söyleyerek bildiklerini mahkemede anlattı. Hakkındaki tüm iddialara cevap veren tutuklu sanık Çınar, banka Asya’ya Gülen’in talimatı sonrası yatan paranın daha önceki çalıştığı kurumlardan alacağının oraya ilçe imamı tarafından şartlı olarak yatırıldığını söyledi. Tutuklu sanık Çınar, “Eğer parayı banka Asya’ya yatırmaz isem alacaklarımı vermeyeceklerini ifade ettiler. Bende paraya ihtiyacım olduğu için kabul ettim. Ama hesabıma yatırılan paranın katılıma yaptığını bilmiyordum. Ayrıca ByLock kullanmadım. Telefonuma ByLock’u Sandıklı ilçe imamı S. B. Yükledi. O yükledikten sonra ben hemen kaldırdım hiçbir yazışma yapmadım. Bahsedilen bu yapının hiçbir faaliyetine ve sohbetlerinde yer almadım. Bize hep tek taraflı medyadan anlatıldı. Ben milletime ve devletime bağlı birisiyim” dedi.
İFADESİ TEM’E GÖNDERİLECEK
Mahkeme heyeti tutuklu sanığın ifadesinin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğüne gönderilmesini ve ifadenin karşılaştırılarak gerçeğe dayalı ise etkin pişmanlıktan faydalanabileceği kararını verdi. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın 28 Eylül’de yapılmasına karar verdi.



YORUMLAR