Son Dakika : Eşini öldüren Afyonlu sanık müebbet hapse mahkum oldu

Son Dakika : Eşini öldüren Afyonlu sanık müebbet hapse mahkum oldu

Son Dakika : Eşini öldüren Afyonlu sanık müebbet hapse mahkum oldu
23 Mart 2018 - 03:00

Antalya'da, boşanmak isteyen eşini tabancayla öldüren Afyonlu  sanık Vural Şentürk, çıkarıldığı mahkemece karısını öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılırken, bacanağını yaralamak, baldızını ve bacanağını tehdit ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından da ayrıca 20 yıl 11 hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya'nın Kepez ilçesinde 18 Şubat 2017'de sanık Vural Şentürk, eşi Cemile Şentürk'ü tabancayla öldürmüş, bacanağı Mustafa Şahiner'i yaralamıştı. Afyonkarahisar’dan Vural Şentürk eşini getirmek için Antalya’daki bacanağının yanına gitmiş ve eşi kendisiyle gelmek istemeyince de baldızı ve bacanağını tehdit etmiş Eşini öldürmüş bacanağı Mustafa Şahiner’i ise yaralamıştı. Kaçan sanık polisin titiz çalışması sonucu yakalanmıştı.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Vural Şentürk, müştekiler Tacettin Demir, Yasemin Şahiner ile yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Şentürk, eşini Afyonkarahisar'a götürmek için Antalya'ya geldiğini, fakat eşinin ailesi tarafından kendisine oyun oynandığını öne sürdü. Eşinin sürekli yanlış yönlendirildiğini, onu öldürme niyetinin olmadığını savunan Şentürk, olaydan pişmanlık duyduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Şentürk'e, eşi Cemile Şentürk'ü "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, bacanağı Mustafa Şahiner'e yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 10 yıl hapis cezası verdi. Heyet ayrıca, sanık Şentürk'ü "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 2 yıl 1 ay, baldızı Yasemin Şahiner ve eşine yönelik "tehdit" suçundan 8 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı.

Bu haber 3137 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum