Afyonkarahisar’da devam eden FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında davalar devam ediyor. Dün’de hakim karşısına geçen 14 tutuklu sanık yargılanarak, haklarındaki iddialara cevap verdiler. Davalarda 6 tanıkta dinledi.
FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak ve faaliyetlerinde bulunmak suçlarından Afyonkarahisar’da tutuklu sanıkların yargılanmasına devam ediliyor. 2. Ağır Ceza Mahkemesinde süren davalarda ilk olarak Banka Asya Şube Müdür vekili Ömer Uz hakim karşısına çıktı. FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak, Banka Asya’da pazarlama Müdürü ve 2016 yılında TMSF tarafından Müdür vekili olmak, 1452 doları Amerika’ya havale etmek, Gülen’in talimatı ile katılım hesapları açtırmak ve evinde yapılan aramalarda evinde 1 Dolar bulunduğu, doların Amerika’dan gönderildiği yönünde iddialar ile yargılanan Ömer Uz, bütün iddialara cevap vererek suçlamaları kabul etmedi.
BU YAPI İLE HİÇ İŞİM OLMADI VE OLMAZDI
Banka Asya’da 2004 yılında çalışmaya başladığını, bankaya girmesindeki nedenin ekonomik koşullarının iyi olmasından işe başladığını ifade eden tutuklu sanık Uz, “Banka Asya’da sadece çalıştım. Bu bahsedilen yapı ile ilgili hiçbir ilgim yok. Ne sohbetlerine, ne toplantılarına katıldım. Hayır ve hasenat işine de girmedim. Ben genelde hayır işlerini yakınlarıma yapıyorum. Hiçbir zaman bu yapıya bir kuruş dahi vermedim. Hatta bu yapıya dahil olmadığım için 2011 yılında müdür olamadım. 2016 yılında bankanın TMSF’ye devredilmesi ile birlikte, TMSF tarafından banka müdür vekili oldum. Eğer sıkıntım olsaydı TMSF beni bankaya müdür vekili yapmazdı” dedi.



YORUMLAR