Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahta-Siverek Yolu’ndaki yeni gelişmeleri duyurdu. 28 Aralık’ta açılışı yapılacak Kahta-Eceler kesiminde toplam 27 kilometre yol, 2 çift köprü ve 2 üstgeçit inşa edildi. Bu proje tamamlandığında, seyahat süresi 25 dakikaya düşecek. Kahta-Siverek arasındaki yolculuk, 11,2 kilometre kısalarak büyük bir hızlanma sağlayacak.
Bakan Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla yıllık 953 milyon lira tasarruf sağlanacağı bilgisini de verdi. Tasarrufun büyük bir kısmı zaman ve akaryakıttan sağlanacak. Ayrıca, karbon emisyonu 18 bin ton azalacak. Mevcut yoldaki heyelanlı kesimlerin terk edilmesiyle, trafik güvenliği artacak.
Yeni yol, hem ticaretin gelişmesine hem de turizmin canlanmasına büyük katkı sağlayacak. Uraloğlu, bu projenin sadece bir altyapı çalışması değil, vatandaşların yaşam kalitesini artıran önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Kahta-Siverek Yolu’nda 25 Dakikada Seyahat Dönemi Başlıyor!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahta-Siverek Yolu’nda yapılan yeni çalışmalarla seyahat süresinin 55 dakikadan 25 dakikaya düşeceğini açıkladı. Kahta-Eceler kesimi 28 Aralık’ta resmi olarak açılacak ve projeyle yıllık 953 milyon lira tasarruf sağlanacak. Yolun tamamlanmasıyla 11,2 kilometre daha kısa bir güzergah oluşacak.
19 Şubat 2025 - 20:50
Bu haber 378 defa okunmuştur.



YORUMLAR