Giresunlu gençler atalarını unutmuyor

Giresunlu gençler atalarını unutmuyor

Giresunlu gençler atalarını unutmuyor
23 Mayıs 2016 - 18:17

 

 

Giresun Yağlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Gençlik Ecdadı ile Buluşuyor’ projesi kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan 50 kişiliklilik öğrenci grubu İscehisar’daki Giresunlular Şehitliği’ni ziyaret etti

 

 

İscehisar’ın Doğanlar Köyünde bulunan ve başka bir ilde kendi şehrinin adını yaşatan ülkedeki tek şehitlik olan ‘Giresunlular Şehitliği’ne Giresunlu gençlerin ilgisi bitmiyor. Giresun Yağlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Gençlik Ecdadı ile Buluşuyor’ projesi kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan 50 kişiliklilik öğrenci grubu Giresunlular Şehitliği’ni ziyaret etti.

Giresunlu hayırsever iş adamı sponsorluğunda Doğanlar köyüne gelen kafile, şehitlikte Kuranı Kerim okuyarak dualar etti.

İlçe Kaymakamı Ali Altınkaynak, Belediye Başkanı Mustafa Çibik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Karakış ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayati Duman tarafından karşılanan Giresunlu öğrenciler, Dede Sivri tepesine de çıktılar.

 

ŞEHİTLERİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİR

İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak, “Türkiye’nin başka bir yerinde Giresunlulara ait böyle Giresunlular şehitliği yok. Giresunlular her yıl atalarını, şehitlerini anmak için 29 Ağustos ta buraya gelerek şehitleri ile birlikte vakit geçiriyor dua ediyor onları yâd ediyor. Şehitlerimizin milleti için yaptığı işlerdeki hisseleri Allah katında farklıdır. Bizlerin her şeyiyle şehitlerimize ve şehitliğe sahip çıkarak görevimizi en iyi yapmanın peşinde olmamız gerekir "dedi.

Öğrencilere ve misafirlere ilçei tanıtıcı kitap ve mermer ürünler hediye verilmesinden sonra hep birlikte Giresunlular Şehitliğinde hatıra fotoğrafı çekinildi.

Daha sonra Giresun'dan gelen öğrenci ve misafirler Kaymakamı Ali Altınkaynak'a gösterdikleri yakın ilgiden dolayı şükranlarını sunarak ilçeden ayrıldılar.●Kurtuluş

 

Bu haber 680 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum