Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkçı, akademik pe
Reha Kora Konferans Salonu'nda yapılacak söyleşide, Şef Kamil Çeltek kariyer yolculuğunu ve mesleki deneyimlerini paylaştı. Geleneksel tatların modernizasyonunun arttırılmasına dikkat çeken Çeltek, ancak bu dönüşümde geleneksel tarifelere sadık kalmanın arttığını vurguladı. Çeltek, “Gelenekten gelen tariflerin çok üzerinde oynamamız gerekiyor. Bunların üzerine yenilik katabiliriz ama çok üzerinde oynamamız gerekiyor. Bulacağımız yeni ürünler kendi tarifelerimiz olabilir. Spesifik ürünlerde çok fazla değişiklik yapmak gerekiyor” ifadesiyle
“İyi Bir Yönetici Olmak İçin Kendinizi Geliştirin”
Öğrencilere seslenen Şef Çeltek, onların çok toplandıklarını belirterek, günümüzün mutfak olanaklarıyla ilgili tavsiyelerde bulundu. Çeltek, “Sizler çok toplanırsınız, bizim zamanımızda böyle mutfaklar yoktu. 5 yıldızlı otellerin mutfaklarına faydası. İnternetin faydası. Bizim zamanımızda ustaların etkisi altında kaldık, şimdi telefondan her türlü ürüne ulaşabiliyorsunuz” dedi. Ancak sadece yemek tarifelerini öğrenmenin yeterli olmadığını belirten Çeltek, iyi bir yöneticinin bütçe yönetimi, bilgisayar kullanımı ve insan için olabilmesi
Söyleşinin ardından Şef Kamil Çeltek, Turizm Fakültesi Makarna ve Unlu Mamüller Mutfağında toplantılara yönelik bir çalıştay düzenlendi. Atölye çalışmasının
Etkinlik, Çeltek'e plaket ve teşekkür belgesi takdim
“Gelenekten Geleceğe Tatlı Bir Yolculuk” Söyleşisi ve Workshopu Düzenlendi
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi, "Gelenekten Geleceğe Tatlı Bir Yolculuk" başlıklı söyleşi ve atölye etkinliğine ev sahipliği yaptı. Etkinliğe, Oruçoğlu Thermal Resort Executive Chef'i Kamil Çeltek konuk olarak katıldı. Söyleşi ve workshopa;

10 Aralık 2024 - 22:50
YORUMLAR