Emirdağlı girişimci tereciye tere satıyor

Emirdağlı girişimci tereciye tere satıyor

Emirdağlı girişimci tereciye tere satıyor
18 Kasım 2016 - 16:12

Emirdağlı girişimci

tereciye tere satıyor

 

 

Emirdağlı girişimci Yılmaz Sezer, Antalya’daki çiftliğinde, İtalya tarafından üretilen ve dünyaya satılan parmesan peyniri üretiyor. Sezer:  Şu anda İtalya ile yarışabilecek durumdayız

 

 

 

Antalya'nın Manavgat ilçesinde oteller zinciri bulunan Emirdağlı turizmci Yılmaz Sezer, hobi amaçlı kurduğu çiftlikte İtalya, Hollanda ve Fransa'nın dünya çapında marka olmuş peynirlerini üretiyor.

Manavgat'ın Evrenseki Mahallesi'nde bulunan 200 dönümlük çiftliğinde yaklaşık bin 200 keçi, 6 bine yakın koyun, 300'e yakın manda ve bine yakın inek doğal ortamda yetiştiriliyor ve hayvanların sütleri, İtalya, Fransa ve Hollanda menşeli peynirlerin yapımında kullanılıyor.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, yaklaşık 5 yıldan beri İtalyan ustaların gözetiminde üretilen peynirlerin ünü giderek artarken peynirlere yurt dışından da talep gelmeye başladı.

Girişim hikayesini AA muhabirine anlatan Sezer Group Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Sezer, çiftliği para kazanmak amacıyla değil, emeklilik döneminde 1994 yılında hobi amaçlı olarak kurduğunu söyledi.

 

TÜRKİYE'NİN GELİŞMESİ İÇİN ÜRETMEK ŞART

Çiftlikte üretilen İtalya, Fransa ve Hollanda peynirleri ile keçi peyniri, manda yoğurdu, manda kaymağı ve süt ürünlerinin öncelikle kendi otellerinde tüketildiğini, ününün giderek yayılmasıyla ürünlerin market raflarında da yer almaya başladığını kaydetti. Türkiye'nin gelişmesi için üretmek gerektiğini anlatan Sezer, şöyle konuştu

İtalya'ya özgü parmesan ve mozzarellanın İtalyan usta Simone Manfredini tarafından yapıldığını kaydeden Sezer, "Bu peynirlerin tadını İtalya dışında tutturmak çok zor. Bu peynirler için makinelerin ve kazanların tamamını İtalya'dan getirttik. Peynirlerin bekletildiği tahtalar ustalarımız tarafından tasarlandı. Şu anda İtalya ile yarışabilecek durumdayız. Peyniri yapan ustamız Simone İtalya'dan altın madalya almış. İlk peynir üretimine başladığımız tarihten beri bizimle çalışıyor” diye konuştu.

Parmesan üretiminin oldukça meşakkatli olduğunu anlatan Sezer, peynirin mayalandığı odanın sıcaklığından temizliğine çok dikkat etmek gerektiğini söyledi.

Bu haber 1289 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum