Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde, 3-9 Kasım Doku ve Organ Bağış Haftası nedeniyle Organ Bağışı standı açıldı. Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği (TKHB) Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Atlı, Mali Hizmetler Başkanı Hüseyin Karasüleymanlıoğlu, Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Arslan, Başhekim Uzm. Dr. Mehmet Duran ile Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Öznur Demirpençe Duman katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Erenoğlu, “Lütfen, iş işten geçmeden, en yakınımızın canının yanmasını beklemeden organ bağışında bulunalım” dedi.
ORGAN BAĞIŞLAMAK İNSANİ GÖREV
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü tarafından açılan Organ Bağışı standında halkın organ bağışı konusundaki farkındalığının artırılmasına çalışılıyor.
Hastane yönetiminden yapılan açıklamada da stant aracılığıyla organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmanın hedeflendiği belirtildi. Organ bağışında bulunmanın insani bir görev olduğu ve herkesin bir gün organ nakline ihtiyaç duyabileceği ifade edildi. Yoğun ilgi gören “Organ Bağışı Standı”nda, organlarını bağışlamak isteyenlere yardımcı olunmasının yanı sıra, konu ile ilgili ayrıntılı bilgilendirme de yapıldığı belirtildi.
YORUMLAR