Dereçine’de Yeni Okul binası hizmete açıldı

Dereçine’de Yeni Okul binası hizmete açıldı

Dereçine’de Yeni Okul binası hizmete açıldı
04 Kasım 2016 - 16:47

Dereçine’de Yeni Okul binası hizmete açıldı

 

Dereçine’de Mili Eğitim Bakanlığınca İl Özel İdaresi bünyesinde Atatürk Mahallesi Fabrika Caddesi üzerine inşa edilen Dereçine İlkokulu Yeni  okul binası hizmete açıldı.

Yeni okul binası bazı eksiklerin giderilmesi ve ileriki tarihlerde yapılacak açılış töreni ile tam faaliyetiyle hizmete sunulacaktır.

Toplam 3,500 metre karelik yerleşim alanlı, 500 metre karelik okul hizmet binalı ve 8 adet derslikten oluşan Dereçine İlkokulu yeni okul binası 983.000 bin liraya mal olmuştur.

Okulda modern 8 dersliklerle birlikte 1 adet Müdür odası,1 adet Müdür Yardımcısı odası, 1 adet Öğretmenler Odası, 1 adet görevli personel odası,1 adet güvenlik odası, jeneratör, acil çıkış kapısı, asansör ile öğrenci ve öğretmenlere hizmet verecek.

Çevre düzenlemesi henüz tamamlanmamış olan okulumuzun çevre düzenlemesi, oyun grupları, park, bahçe ve peyzaj işlemleri Okul Müdürlüğümüz ve Belediyemiz ortak çalışması ile en kısa zamanda tamamlanacaktır.

Yeni okul binası için konuşan Dereçine Belediye başkanı Aykut Okumuş, “Şükürler olsun ki Dereçine’ ye modern bir eğitim kurumunun daha kazandırıldığı görmek büyük mutluluk yaşattığını söyledi. Okul binalarımızın birbirinden ayrılması ile yeniden yapılandırılan eğitim-öğretim sistemi daha aktif duruma gelecek. Öğrencilerimizin giriş-çıkış saatleri daha geç gelip, daha erken gidebileceklerdir. Buna istinaden daha ferah daha geniş kapsamlı dersler verilebilecektir. Kurslarımız daha etkili bir hal alacaktır. Çevre köylerdeki vatandaşlarımızın ilçe merkezindeki okullar yerine kasabamızdaki okulları tercih edebileceklerdir. Yeni okulumuzun açılışı ile tamamen yenilenen okul malzemeleri, okul gereçleri ile daha hijyen ortamda eğitim ve öğretim göreceklerdir.

Bu devlet bu millet çok kısıtlı imkânlarla bütçe ayırıp bu zor coğrafyada bu eğitim müessesesini yaptı ve sizlerin hizmetine sunmuştur. Bu bina içinde öğrenci ve onları eğitecek öğretmen olmazsa hiç bir şey ifade etmez. Bu okulun hakkını vermek öğrenci arkadaşlarımıza ve öğretmenlerimize düşüyor. Gerek şahsımın gerek İl Genel Meclis üyelerimizin gerek se öğretmenlerimizin emeğini görmemek imkânsızdır. Ben burada kısaca emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Dereçine her zaman her şeyin en iyilerine layıktır” diyerek mesajını sonlandırdı.

Bu haber 4418 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum