Demokrat Parti döneminde yapılan köprü onarıldı

Demokrat Parti döneminde yapılan köprü onarıldı

Demokrat Parti döneminde yapılan köprü onarıldı
25 Ocak 2017 - 17:19

 

 

Demokrat Parti döneminde yapılan köprü onarıldı

 

 

 

1950-1960 yılları arasında ülkeyi tek başına yöneten Demokrat Parti’nin genel başkanı, demokrasi şehidi Adnan Menderes’in İzmir Kınık’ta yaptırdığı ancak bir ayağı hasar gören köprü Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun özel talimatı ile yeniden yapıldı.

Dere yatağındaki bozulma sebebiyle bir ayağı hasar gördüğü için kullanılamaz hale gelen 60 yıllık köprü Prof. Dr. Eroğlu’nun özel talimatıyla Mayıs 2016’da ihale edilen ve temmuz ayında yer teslimi yapılarak inşaatına başlandı.

 

KÖPRÜ GÖNÜLLERİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

İzmir-Kınık-Yayakent Kırkgeçit dere ıslahı projesi çerçevesinde inşa edilen köprü jet hızıyla tamamlandı. 2,5 Ay gibi kısa bir sürede bitirilen köprü yaklaşık 2 milyon liraya mal oldu. İnşaat süresince geçici köprü yapılarak ulaşımın hiç kesilmediği Adnan Menderes Köprüsü’nün kenar ve orta ayak temeline 24 adet fore kazık çakıldı. Uzunluğu 47,5 metre olan köprü hem Bergama, Kınık ve Manisa Yuntdağı’nın mahallelerini hem de gönülleri birbirine bağlayacak.

“Köprü ile demokrasi şehidimizin adı da hatırası da sonsuza kadar yaşayacak” diyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Adnan Menderes’in hatırasına sahip çıktık. onu ve eserlerini bu milletin gönlünden kimse silemez” değerlendirmesinde bulundu.◄Arif Yağcı

Bu haber 994 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum