AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in katıldığı istişare ve değerlendirme toplantısında konuştu. Sezen, “Bu seçimler gelecek yüzyılı garanti altına alma seçimlerdir” dedi. Kandemir ise “Zillet ittifakı Diyarbakır’da HDP, Aydın’da İYİ, Adıyaman’da SP, İstanbul’da CHP olarak karşımıza çıkıyor. Karanlıkta el ele tutuşuyorlar” diye konuştu.
AK Parti istişare ve değerlendirme toplantısı dün gece AK Parti İl Başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, MKYK üyesi Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, MYKY üyesi Kütahya milletvekili Ahmet Tan, Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi 26. dönem İzmir Milletvekili İl Koordinatörü Kerem Ali Sürekli, 26. Dönem Muğla milletvekili İl Koordinatörü Nihat Öztürk, İl Koordinatörü Kurtcan Çelebi, 26. Dönem Uşak milletvekili Alim Tunç, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, belediye başkan adayı Mehmet Zeybek, Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Mahalle başkanları ve köy başkanları katıldı.
“Bu mücadeleyi verenler yıllar sonra doğru yerde durmanın şerefiyle anılacak”
Programda konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir yaptı. Kandemir konuşmasında, “Tarihte geriye gittiğimizde belki Fatih'in askerleri o günün şartlarında evet İstanbul'u fetih edince bir müjdeye mazhar olacağız motivasyonu vardı ama biz İstanbul’u kesin fethedeceğiz diye düşünüyorlardı. Fakat 100 sene sonra biz o güne bir tarihi kapatmak, bir çağı kapatmak bir çağı açmak dedik. Bugün bu mücadeleyi verenler en alttan en üstte kadar 100 yıl sonra isimleri hatırlanması bile bu insanlık mücadelesinde doğru yerde durmanın şerefi ile onuruyla inşallah izzetiyle anılacak. Bu teşkilatın mensuplarının mücadelesi AK Parti siyasi hareketinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan davası olacak. Daha güzel bir yarın inşa etmek adına kafa kafaya vermiş teşkilat mensupları olarak hayırla yâd edilecektir” ifadelerine yer verdi.
“Umudumuzu ve topraklarımızı elimizden almak istiyorlar”
“Zorlu bir yerel seçime gidiyoruz” diyen Kandemir, “Bir adım geriden bakmak lazım. Türkiye'nin seyrüseferine bakınız. Önce durduğumuz yeri iyi tespit etmek lazım. Şair İsmet Özel diyor ki ‘Annem bana dua ederdi. Sonra ümmeti Muhammed'in bütün çocuklarına dua ederdi.’ Biz yaptıklarımızı sadece Afyonkarahisar, sadece Türkiye için yapmıyoruz. Biz bu davada bu medeniyetin değerleri için mücadele veriyoruz. Tüm insanlığa bir umut olduğumuzu hatırlatmalıyız. Bu toprakların iki tane çok kritik bir şey var; Birincisi insanlığa yetecek bir umut, insanlığa yön verecek enerjinin kaynağı
topraklar. İşte tam da bu ikisine saldırıyorlar. Umudumuz kalmasın, enerjimiz bitsin istiyorlar. Şimdi şöyle bir adım geriden bakın; Konuşulanlara tartışılanlara bakın. Bize söylenenlere bakın. Şöyle bir bakın göreceksiniz ki iki şeye saldırıyorlar. ‘Bu milletin umudu olmasın’ istiyorlar ki ‘bunlar fazla ayağa kalktılar. Enerjileri tükensin, birbirlerine dönsünler. Birbirleriyle kavga etsinler.’ Fakat Allah'ın izniyle bu teşkilat bu millet evvel Allah umudunu da yeşertecek, enerjisini de yüksek tutacak. Şimdi ‘1 Nisan sonrası başınıza neler neler gelecek’ diyorlar. İşte o umudu almak istiyorlar. Buna fırsat vermememiz lazım. Biz bu davanın bedelini ödedik. Biz, bu millete asla yanlış yapmamış, bedel ödetmemiş, ihanet etmemiş, bir siyasi hareketin mensuplarıyız. Bir de karşı tarafa bakın; Üstat diyor ya ‘Ey düşmanım sen benim ifadem ve hızımsın.’ Kendimizi tanımlarken karşımızdakine bakacağız” şeklinde konuştu.
“Bunlar Diyarbakır’da HDP, Aydın’da İYİ, Adıyaman’da SP, İstanbul’da CHP”
Kandemir hedefine PKK terör örgütü üzerinden HDP ve İYİ Parti’yi koydu. Konuşmasında, PKK'nın siyasi uzantısı HDP’nin milliyetçi geçinen İYİ Parti ile kol kola yürüdüğünü ifade eden Kandemir sözlerine şöyle devam etti; “Düne kadar bütün mukaddesatına küfür eden siyasi hareket kendi içinde mukaddesatı taşıdığını öne süren Parti ile beraber. Birbirine benzemeyen normalde birbirinden haz etmeyen bu partiler hangi amaçla niye bir araya gelmişler bir durup düşünmek lazım. 15 Temmuz'da PKK'yı da DEAŞ’ı da FETÖ'yü de aynı torbanın içine koyanlar, bugün hiç birbirine benzemeyenleri bir araya getirdiler. Mesele sadece belediye seçimlerini kazanmaksa bu nasıl bir birlikteliktir? Zillet ittifakının adı Adıyaman'da Saadet Partisi, Aydın da İYİ Parti oluyor. Diyarbakır'da HDP oluyor. İstanbul'da CHP oluyor. Ne yapacaklar? Dertleri hadi şu belediyeleri kazanalım da millete daha iyi hizmet edelim mi diyecekler? Bunlar karanlıkta el ele tutuşuyorlar. Bizler de projektörleri bunların üzerine tutmamız lazım. Bizim mahcup olacağımız hiçbir şey yok. Karanlıkta el ele tutuşup bizim karşımıza gelenlere karşı bizim alnımız ak, gayet şeffaf bir şekilde yürümemiz lazım. Yokuş yukarı çıkmak zor iştir. Yukarı çıkarken sırtımızda taşıdığımız o vefa yükünde bu milletin size yüklediği emaneti taşırken bu emanetin içerisine değerlerini, geleceğini, umutlarını, yükledik. Kolay değil o yokuşu çıkmak. Bedel ödersiniz.”
Toplantı konuşmaların ardından karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.
Bunlar Diyarbakır'da HDP, Aydın'da İYİ, Adıyaman'da SP, İstanbul'da CHP
06 Mart 2019 - 10:35 - Güncelleme: 06 Mart 2019 - 10:51
Bu haber 1018 defa okunmuştur.



YORUMLAR