Akdağ milli parkında bulunan yaban hayvanları unutulmadı

Akdağ milli parkında bulunan yaban hayvanları unutulmadı

Akdağ milli parkında bulunan yaban hayvanları unutulmadı
30 Ocak 2018 - 22:32 - Güncelleme: 05 Şubat 2018 - 00:11

Afyon'un Sandıklı İlçesinde bulunan Akdağ tabiat parkında yaşayan hayvanlar için 25 balya saman ve 300 kilogram yem bırakıldı.

 

 

Akdağ tabiat parkında yaşayan kızıl geyik, yılkı atları ve diğer hayvanları için ağır kış şartlarında yiyecek bulmasını sağlamak amacı ile Sandıklı Doğa koruma müdürlüğü çalışanları tarafından belirlenen noktalarda yemleme çalışması yapıldı.

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü korunan alanlarında olan Akdağ Tabiat Parkı ve yaban hayatını Geliştirme Sahasında ağır kış koşullarında yaban hayvanların yerleşim birimlerine inip tarım arazilerine zarar vermelerini önlemek ve yaban hayvanların besin ihtiyacını karşılamak için Sandıklı Doğa Koruma ve Milli Parklar müdürlüğü çalışanları tarafından 25 balya saman ile 300 kilogram yem araziye uygun yerleşim bölgelerine bırakıldı.

 

Yemleme çalışmalarının mevsim şartlarına göre devam edeceği öğrenildi.

Bu haber 563 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum