phishing

Bahçıvan Köftesi

Bahçıvan Köftesi

Bahçıvan Köftesi
31 Mayıs 2017 - 17:37 - Güncelleme: 01 Haziran 2017 - 00:05

Bahçıvan Köftesi

 

Bahçıvan köftesi, çok lezzetli ve içerisinde bulundurduğu sebzelerle de, oldukça sağlıklı olan bir ana öğün çeşididir. Çorba ve pilavın yanına çok yakışması ve yapımının da bir o kadar pratik olması, köftenin tercih edilmesi için en önemli nedenlerden biridir. Ayrıca bahçıvan köftesinde sebze ile etin birleşmesi muazzam bir tat oluşturmakta ve yiyenlerin beğenmesini sağlamaktadır.

 

 

 

Bahçivan Köftesi Malzemeleri

1/2 kg ıspanak kökü

3 adet yumurta

1 adet küçük boy karnabahar

1,5 su bardağı un

2 adet havuç

1 su bardağı galeta unu

2 adet patates

Tuz, karabiber

1 adet soğan

1 su bardağı sıvıyağ

 

Bahçivan Köftesi Yapılışı

Yıkanmış ıspanak köklerini bir kahve fincanı su ekleyerek haşlayın. Çiçek çiçek ayırdığınız karnabaharı ve kazılmış havuçları bir tencerede, patatesleri bir başka tencerede haşlayın. (En azından omlette kullanmak üzere, fazladan birkaç patates daha haşlayabilirsiniz.) Patateslerin kabuklarını soyun.

 

Soğuduğunda, haşladığınız tüm sebzeleri incecik kıyın. Soğanı robottan geçirin ya da rendeleyin. 1/2 su bardağı un ile tuz ve karabiberi ekleyip tüm malzemeyi kısa sürede yoğurun. Silindir biçiminde köfteler hazırlayın.

 

Küçük bir kâseye bir su bardağı un, bir başka küçük boy kâseye galeta unu koyun ve bir diğerine de yumurtaları kırarak çırpın. Hazırladığınız köfteleri sırasıyla galeta unu, yumurta ve una bulayın; kızgın yağda kızartın. Fazla yağını emmesi için, kâğıt havlu üzerine alın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum