O GECE…


O GECE…

 

 

Yarın hain FETÖ darbe girişiminin bir yılı. Ülkemizin kazanımları ve milletin iradesini ortadan kaldırmayı hedefleyen ve tarihimizin en kanlı girişimi olan 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi geçen yıl yaşandı.

FETÖ hainleri şu anda yargı önünde hesap veriyor. Vermeye de devam edecek. Bu konulardaki yorumlarımızı sonraki yazılarımıza bırakalım. İlimiz için özel bir durumu sizlerle paylaşmak isterim. Dün Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun evine onu yakalamak için gelen Fetö’cü hainlerin aracının görüntüleri ortaya çıktı.

15 Temmuz gecesi saat 23. 40’ta Prof.  Dr.  Veysel Eroğlu’nun oturduğu evin sokağına gelen bir araçtan inen şahıs zile basarak bir müddet bekliyor, etrafı gözetliyor. Bir müddet sonra ise askerler geliyor fakat daha geride durdukları için kameranın görüş açısına girmiyorlar.  Askerler de evde kimsenin olmadığına kanaat getirince oradan ayrılıyorlar.

EROĞLU’NUN KAPISININ ZİLİ ÇALINMIŞ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.  Dr. Veysel Eroğlu daha önce yaptığı açıklamalarda 15 Temmuz gecesinde darbe girişimi başlamadan 1 saat önce ertesi gün Başbakan başkanlığında yapılacak Ekonomi Kurulu Toplantısına katılmak üzere Atatürk Havalimanı’na geldiğini söylemişti.

Prof.  Dr.  Eroğlu ifadelerinde sivil bir araçla havaalanından ayrıldığını 21. 15 gibi ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kapatırlarken oradan geçtiğini ve eve gitmediğini belirtmişti.  Daha önceki ifadelerinde saat 22. 30 civarında evdeki ailesine de evi terk etmelerini söylediğini belirten Prof.  Dr.  Veysel Eroğlu, bir aracın evine geldiğini kimseyi bulamayınca kızı ve damadının evine de gittiklerini ve ‘Açın kapıyı’ diye bağırdıklarını ancak komşularının ‘burada kimse yok’ demeleri üzerine, kimsenin olmadığını anlayınca geri döndüklerini dile getirmişti.

Darbe sonrası yaptığımız söyleşide Hemsehrimiz Bakan Eroğlu sorularımız üzerine  ‘O Gece’yi’ şöyle anlatmıştı.  Tarihe not düşmek adına bu söyleşinin bir kısmını sizlerle paylaşmak isterim.

HEMEN EVE GİTMEDİM DSİ’YE GİTTİM

Bakan Eroğlu: O gece İstanbul’daydım, sivil plakalı bir araç ile eskortsuz ziyarete gidiyordum. Şoförüm ‘Efendim Boğaziçi köprüsünde trafik olabilir, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçelim’ dedi.  Bu dediğim 21. 30 civarında.  Tam köprüden geçerken baktım Asya yakasından Avrupa yakasına geçişler durdurulmuş, öbüründe de birtakım tedbirler alınmış, kontrollü geçiş veriyorlar.  Sivil olduğumuz için ben de geçtim gittim.  Ama darbe olduğunu hemen orada anlamadım.  Neticede Sayın Cumhurbaşkanımızın korumasını aradım.  O da öğrenmiş, biz de öğrendik. ‘Herhangi bir sıkıntı yok’ diye söylendi. Ben de oradan DSİ Bölge Müdürlüğü’ne gittim, hemen eve gitmedim.  Çocuklara dedim ki; sizler evi terk edin derhal.  Arkadaşlarla, diğer Bakanlarla temas kurayım, yapılacak bir şey var mı diye takip edeyim.  Saat 03. 00 civarında Milli Savunma Bakanımız aradı.  Mamak’taki 4’üncü Kolordu’nun çıkışlarını Orman ve DSİ teşkilatlarının dev araçları ile kesin dedi.  Bakanlığıma bağlı DSİ ve OGM’nin iş makineleri General Eşref Akıncı Kışlası’nın girişine yığılarak giriş çıkışlar kapatıldı ve daha büyük olayların yaşanmasının önüne geçildi.

Öncelikle 15 Temmuz gecesi ülkemizin son 14 yılda elde ettiği kazanımları ve milletin iradesini ortadan kaldırmayı hedefleyen darbe girişimini nefretle kınıyorum.  Bu ihanetin bedelini bu girişimin içinde olanlar çok ciddi bir şekilde ödeyecekler.

15 Temmuz gecesi Çanakkale ve İstikbal Harbimizin ruhunu taşıyan asil milletimizin feraseti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, dirayeti Bakanlar Kurulunun kararlılığı ile birlik ve beraberliğini en güçlü şekilde göstererek aziz milletimizin ve devletimizin bekasına kasteden bedbahtlara tarihin en anlamlı tokadı vurulmuştur.  Kimse demokratikleşme adına kazanımlarından vazgeçmeyecektir.  Bu hain darbe girişiminde şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.  Bu zaferin esas sahibi milletimizdir.  Herkes devletine, milletine, bayrağına sahip çıktı. 80 milyon vatandaşımıza şükran borçluyuz” demişti.

ALLAH BÖYLESİ GÜNLERİ TEKRAR YAŞATMASIN

Emperyalist ülkelerin desteği ile ülkemizin hücrelerine kadar giren FETÖ nün darbe girişimi milletin dirayeti sayesinde püskürtüldü. Vatana,millete,bayrağa ihanet edenler er geç yargının önüne hesap verecek. O gece ülkemiz çok büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Allah böylesi günleri tekrar yaşatmasın.

Unutmayalım ki;

Türk milletine vatan,bayrak bağımsızlık denildiğinde akan sular durur. Duracaktır.

Mutlu ve aydınlık yarınlar diliyorum