Afyonkarahisar Cumhurbaşkanını ağırladı


Afyonkarahisar Cumhurbaşkanını ağırladı

 

 

Referandum çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Cumhuriyet meydanında halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ağırlayan ilimizde çalışmalar günler öncesinden başlamıştı. Ana caddelerde yol düzenleme çalışmaları yapıldı. Yol kenarlarındaki ağaçlandırma çalışmaları ve temizlik işleri tekrar gözden geçirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geldiği Afyonkarahisar da Belediye ve Valiliği ziyaret etti. Çok yoğun güvenlik önlemleri vardı. Havadan helikopterler sürekli güvenlik kontrolü yapıyor.İl  ve İl dışından gelen polisler ise edata kuş uçurtmuyordu.

 

UĞUR ÇAVUŞ BANDOSU’NDAN KARŞILAMA

Cumhuriyet alanındaki binalar Atatürk ve Erdoğan posterleri ile kaplanmıştı. Belediye’de Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’dan brifing aldı. Belediye çıkışında Sandıklı’dan gelen Uğur Çavuş Bandosu önce Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu karşıladı. Bakan ile fotoğraf çekildi. Belediye kapısından çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan da bando ekibinin yanına geldi. Sevgi gösteri ile karşılandı. Oradaki vatandaşlarla sohbet etti. Afyonkarahisar yüzde kaç evet verecek diye sordu.

‘Yüzde 65 başkanım Cumhurbaşkanım’ cevabını alınca fazla renk vermedi ama anlaşıldı ki daha yüksek rakam beklediği yüzünden belli oluyordu.

 

AVRUPA’YA SERT MESAJLAR

Sonra Valilik makamına geçti. Vali Aziz Yıldırım ile il hakkında bilgiler aldı.

Kürsüde önce Burhanettin Çoban konuştu. Sonra Bakan Veysel Eroğlu Afyonkarahisar’a yapılan yatırımları anlattı.

Afyonkarahisarlıları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir saatten az konuştu.Hollanda'nın sandık başına gittiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atların, itlerin sahiplerinin ne yapılacağı ortaya çıkacak. Bunların, medenilikle alakası yok. Bunların, modern dünyayla alakası yok. Bunlar, Bosna Hersek'te Srebrenitsa katliamında 8 bini aşkın Bosnalı Müslümanı katledenlerdi.. İstanbul ile Rotterdam'ın "kardeş şehir" tek taraflı olarak bu kardeş şehirden vazgeçilmesi talimatını da verdim’ dedi.

 

KILIÇDAROĞLU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ BİLMİYOR

Avrupa’da yaşananlar  ve çıkan manşetlere sert tepki gösteren Erdoğan sözü Kılıçdaroğlu’na getirdi.Radyodaki konuşmasını sinevizyondan izletip daha anayasa değişikliğini bilmiyor diyerek’  Kılıçdaroğlu bu 18 maddeyi okuma zahmetine bile katlanmamış. Meclisin lağvedilmesinden, istersem yüzlerce kişiyi yardımcım olarak atayabileceğime, benim seçileceğimi kim garanti ediyor? Ülkeyi bir gece birilerine teslim edeceğime kadar neler demiyor neler! Zaferin müseccel şahitleri, biz bu zatın yalancılığını biliriz ama bu sefer söyledikleri kuyruklu yalan” dedi.

Gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ Şu anda parlamentoda 25-30 yaş arasında 4 tane milletvekili var.Bunu 18 asgariye indirdiğimizde 18-25 arasında gençler gelip girecek. Sadece erkekler mi? Benim hanım kardeşlerim de girecek. Kimse milletvekili olduktan 2 sene sonra milletvekili olacak diye bir şey yok. Herkes nasıl emekli olursa öyle olacak” dedi.

 

TÜRKİYE’YE ÇAĞ ATLATIYORUZ

Afyonkarahisar’a yapılan yatırımları da anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ Veysel Hoca ile İstanbul’da su sorununu çözdük. Şimdi ise ağaçlandırma ve baraj, göletler ile Türkiye’ye çağ atlatıyoruz. Bu hizmetlerin daha fazla gelmesi ve devam etmesi için evet’ dedi.

Alanda bulunanları bayrakları kaldırmaya davet eden Erdoğan, “Tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet” dedikten sonra, “Hadi şarkımızı söyleyelim.Unutmadınız değil mi şarkımızı” diyerek “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısının sözleri ile konuşmasını tamamladı.

 

KALABALIK DÜŞÜKTÜ

1 milyar 28 milyon liralık 275 tesisisin kurdelesini Bakanlar, milletvekilleri ve Belediye Başkanı ile kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan ilimizden ayrıldı.

Dün yapılan mitingde yaklaşık 10 bin kişi vardı. Önceki mitinglerine kıyasladığımızda bu kalabalık düşüktü. Coşkusu da önceki mitingleri aratır düzeyde gördüm. Özellikle Uzun Çarşı giriş kısmında Cumhurbaşkanının konuşması anında bir kısım vatandaşın alandan ayrıldığını gözlemledim.

Halk oylamasına bir işaret olarak algılanır mı?

Bilinmez ama, Afyonkarahisar bu halk oylamasında bir sürpriz yapabilir.