CHP Gençleşiyor


CHP’de ilçe kongre süreci pazar günü tamamlandı. İlçe kongrelerinde bazı ilçelerde tek lise ile seçime gidilirken çok sayıda ilçede ise iki liste yarıştı. Bolvadin’de ise üç liste seçime girmişti.

Pazar günü Afyon Merkez İlçe Kongresini izledik. Merkez İlçe Kongresine geçmeden önce diğer ilçelere göz attığımızda, yapılan kongreler sonrası bazı ilçelerde yeni ekiplerin ve başkanların göreve geldiğini görüyoruz

İlçe Başkanları değişen ilçeler: Merkez: Yusuf Onur Seçme, Şuhut Atilla Kahraman, Sandıklı Fatma Toptaş, Bolvadin Ömer Çengel, Bayat Mehmet Ali Üstün, Hocalar Hasan Bilir, Çay Ali Selvi...

Sinanpaşa Harun Güner, Başmakçı Tuncay Özcan, Dinar Mevlüt Er, Sultandağı Ali Rıza Yılmaz, Emirdağ Recep Özer, Evciler Gürsel Keskin, İhsaniye Halil Ceylan, Dazkırı Önder Şenyurt ve Çobanlar Beytullah Duman ile yola devam kararı çıktı.

 

YILLARIN KAVGA VE TARTIŞMA ORTAMI SALONA YANSIDI

Afyonkarahisar CHP Merkez İlçe kongresini izlemek adına RAM Merkezindeyiz. Girişte küçük guruplar halinde partililer kulis ve değerlendirme yapıyor. Ayaküstü Gazeteci Murat Arısoy ile laflıyoruz. Bu arada basın kongreye oldukça ilgisiz. Ömer Mazi, Murat Arısoy Aydemir Kurt ve benim dışında gazeteci yok salonda.13.00’de olması gereken kongre 30 dakika gecikmeli başlıyor.

Merkez İlçe Başkanı M. Kemal Demirkırkan sinevizyon eşliğinde çalışma raporunu anlatıyor. Sonra başkan adayları Yusuf Onur Seçme ve Mustafa Karanfil kürsüde yapacaklarını anlatıyor. İl Başkanı Nevzat Ercan, Yalçın Görgöz, Halil Ünlütepe, Yılmaz Özkan, Mehmet Ecer, Ramazan Akgöz ve Mesude İntepe konuşuyor.

Yeni bir söylem yok. Eski defterler açılıyor. Kapanıyor. Ettim, yaptım, ettiniz, yaptınız diye sürüyor. Eleştiriler suçlamalara dönüşüyor. Kayıkçı kavgası oluyor. Yılların kavga ve tartışma ortamı bu kez de salona yansıyor.

 

KONGRENİN ‘EN’LERİ

Beş saat izlediğim kongrede konuşulanları bir kenara bırakıp, gördüğüm ‘en’leri paylaşayım.

En Asabi: Mustafa Karanfil. Merkez İlçe Başkan Adayı Karanfil oldukça sert bir konuşma yapıyor. Kendisine hala Genç Parti’den geldiğini söyleyenleri kınadığını ve ayıpladığını anlatıyor. ‘Ben kimsenin milletvekili olması için yola çıkmadım. Kimsenin adamı değilim’ diyerek Seçme ve Demirkırkan ikilisine gönderme yapan Karanfil’in bu sert söylemi çevreye yansıyor. Karanfil konuşurken arkasında bulunan Demirkırkan’a ait çelenk düşüyor. Kürsüde duran su devriliyor. Diyorum ki kendimce, ‘Karanfil darbesi başladı!’

En Güleni: Şüphesiz Yusuf Onur Seçme, yanında Kemal Demirkırkan abisi ile gelene gidene gülümsüyor. El sıkıyor, sarılıyor. Oy istiyor.

 

GÖRGÖZ, ESKİ DEFTERLERİ AÇTI

En Devrimcisi: Yalçın Görgöz. Görgöz, ‘elitistlerin değil emekçilerin partisi olmalıdır CHP’ diyerek Kemal Demirkırkan, Mehmet Ecer ve Nevzat Ercan’ı sert sözlerle eleştiriyor. Uzun konuşan Görgöz konuştukça salon geriliyor.

En Kurnazı: Mehmet Ecer. Ecer, Yalçın Görgöz tarafından kendisine yapılan eleştirileri cevaplarken basını tanık gösteriyor. ‘Ben doktorum demeyecek miyim’ diyor. Fakat biz de şahitliğimizi doğru yapalım: Eleştirilen konu yerel seçimlerde Ecer’in, ‘Benim kariyerim CHP’nin önünde’ sözünü söylemiş olması. Bir diğeri ise ‘Benim milletvekili hesabım olmadı’ demesi. Eğer Ecer seçilme derdinde değil ise 1 Kasım seçimlerinde neden vekilliğe başvuru yapmadı. İşte bunlardan dolayı en kurnazı seçildi Mehmet Ecer.

 

TUĞRUL AKKUŞ EN ÇOK EL SIKAN PARTİLİ İDİ

En Duygusalı: Eski Kadın Kolları İl Başkanı Mesude İntepe. İntepe yerel seçimlerde Mehmet Ecer tarafından MHP’ye oy verdiniz suçlamasına kürsüden cevap verirken gözleri yaşarıyor ve bu ağır iddiayı ispata davet ediyor.

Kongrenin Abisi: Halil Ünlütepe. Ünlütepe ortamı yatıştıran bir konuşma yapıyor. Fakat Genel Merkezi de cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeddin İhsanoğlu’nu aday göstermesi ve internet ortamında yapılan üye yazılımının naylon üyeye yol açtığı iddiası ile eleştiriyor.

En Komik: Mehmet Cengiz. ‘Ben Veli Cengiz’in kardeşi Mehmet Cengiz’ diyerek söze başlayan Mehmet Cengiz bir dakika süren konuşmasında telefon numarasının kaydedilmesi talebini iletiyor salona.

En çok el Sıkan: Tuğrul Akkuş. Akkuş salon içi ve dışında her zaman olduğu gibi bu konuda birinciliği kimseye kaptırmıyor.

 

DEMİRKIRKAN SAKİN, ERCAN ŞAŞKINDI

En popüler: Bekir Kasap. Tüm ilçe kongrelerini gezen ve fotoğraf çekinerek sosyal medyada paylaşan Bekir Kasap, Afyon kongresinde de herkes ile selamlaşıp fotoğraf çekiniyor ve sosyal medyada paylaşarak ben de varım demeye devam ediyor.

En Sakini: Kemal Demirkırkan. İl başkanlığına adaylığını açıklayan Demirkırkan hiç görmediğimiz kadar sakin. Tüm eleştiriler sonrası ‘Hepsine saygı duyuyorum. Bu eleştirilerden de ders aldım’ demesi dikkat çekiyor.

En Şaşkını: Mevcut İl Başkanı Nevzat Ercan. Kongre salonuna bisküvi ile gelen Ercan, yanındakilere bisküvi ikram ediyor. Masadaki suyu düşüyor. Çantasını unutuyor. Gazeteci Ömer Mazi ile göz göze gelmekten kaçınıyor. Olanları ve konuşulanları şaşkın şaşkın izliyor.

 

YOLDAŞ BAŞKAN KIRDI GEÇİRDİ

En sempatik: Şuhut Eski İlçe Başkanı İbrahim Türker. Yoldaş Başkan salona girdikten sonra her tavır ve hareketleri ile güldürüyor. Nevcat Ercan’ın bisküvilerine el koyuyor. Dazkırı ve Evciler Belediye Başkanlarının suyuna el koyuyor. Basından çay istiyor. Konuşmaları bazen ayağa kalkarak alkışlıyor. Sevmediklerine ise oturduğu yerden laf atarak tepki gösteriyor.

En Heyecanlı: Buraya bir isim yetmez. İki isim yazalım Şaduman Balta ve Ayla Albayrak… Abla kardeş yapışık ikiz gibi gezen ikili seçim sonuçlarını heyecanla beklerken fotoğraf çekmeyi ve çekinmeyi de ihmal etmiyor.

En Şık: Bu listeye ise kadınlarda Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen, erkeklerde ise Savaş Erdoğan’ı yazmak lazım.

 

SIRADA İL KONGRESİ VAR, BEKLEYİP GÖRELİM

Bu görüntülerle kongre bitti.

Kongrede 343 delegeden 256 oy kullanıldı. Beş geçersiz oy çıkan seçimde Ramazan Akgöz, Veli Cengiz, Yılmaz Özkan ve Halil Ünlütepe gibi milletvekili adayları ile Murat Balkır, Naci Kanyılmaz, Ali İhsan Çeliktaş, Ercan Kaynar ve Hamdi Yakut gibi CHP emekçilerine il kongre delegesi listesinde yer veren Mustafa Karanfil’e 114 oy çıktı. Daha genç liste ile yarışa giren ‘Gülen Adam’ Yusuf Onur Seçme 137 oy alarak Merkez İlçe Başkanı seçildi.

Seçim sonrası yarışan adaylar birlik ve beraberlik görüntüsü verdiler.

Böylece maçın ilk yarısı pazar günü sona erdi. İkinci yarı ise 27 Aralık Pazar günü olacak.

İl kongresi, eski CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan ve mevcut İl Başkanı Nevzat Ercan’ın yarışına sahne olacak.

Bekleyip görelim..