CHP, saha çalışmasına hazırlanıyor


   CHP, saha çalışmasına hazırlanıyor

 

CHP Merkez İlçe 2. Danışma Kurulu Toplantısını izlemek adına Çakmak Oteldeyiz. Girişte ve salon boyu boyunca toplantıyı hatırlatacak bir şey yok. Salonda girildiğinde pop müzik çalıyor, daha sonra parti şarkıları çalmaya başlıyor. Kış ve hava şartlarının çok olumsuz olmasına rağmen katılım iyi. Yakın bir iki ilçe dışında gelen yok fakat merkezdeki CHP’liler sahip çıkıyor partisine ve toplantıya.

 

KULA KUL OLMAYA HEP KARŞI ÇIKTIK

Merkez İlçe Başkanı Yusuf Onur Seçme iyi hazırlanmış güzel bir konuşma yapıyor. Beldelerde mevcut siyasi ortam gereği örgütlenme sorunu yaşadıklarını belirten Seçme, “Beldelerde örgütlenme sorunu sürüyor. Örgütlü olduğumuz beldeler ile sürekli temas halindeyiz. Kaybedecek oy, istifa edecek üye olmamalı bu dönemde. Biz falancanın filancanın adamı değiliz. Olamayız. Çünkü kula kul olmaya hep karşı çıktık. Çıkmaya devam edeceğiz” diyerek çalışmalarına ve partisine katkı istiyor.

 

KONUŞTUĞUMUZ KADAR ÇALIŞACAĞIZ

Toplantıda İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Anayasa referandumu ağırlıklı konuşmasında partililerini Kuva-yı Milliye ruhu ile alanlarda çalışmaya çağırdı.. Demirkırkan, “Anayasa değişimi Meclis’ten geçmemesi için vekillerimiz büyük mücadele içinde. Şayet geçecek olursa devletimize sahip çıkacağız. Konuştuğumuz kadar çalışacağız. Mahalle temsilcilikleri atacağız. Sandıklara sahip çıkacağız. Her sandıkta bir kadın bir erkek temsilciyi şimdiden bu konuda bilgilendireceğiz. Sonra alanlarda referanduma neden hayır diyeceğimizi anlatacağız” dediği konuşmasının son bölümünde MHP Milletvekili Mehmet Parsak’a gönderme yaptı.

İl Başkanı Demirkırkan, sözlerini “Haziran 2016 tarihinde Milletvekili Mehmet Parsak hazırladığı makalede ‘Cumhurbaşkanlığı sistemi diktatörlüğe götürür’ diyor. Şimdi ise bu Anayasa taslağını hazırlıyor. Büyük çelişki” diye bitirdi.

 

HDP’LİLER BÖLÜCÜLÜK YAPARKEN PARSAK NEDEN SES ÇIKARMADI?

Son konuşmayı Milletvekili Burcu Köksal yaptı. Meclis’te yoğun bir mücadele içinde olduklarını anlatan Köksal, “Pazartesi günü ise TBMM’de görüşmeler başlayacak. Bu Anayasa değişikliği tek adamlık ve diktatörlüğe götürecek. Yasama yargı ve yürütme tek adamın elinde olacak. Bakanlar hatta Cumhurbaşkanı yardımcıları cumhurbaşkanının iki dudağı arasında. Milletvekillerinin artık hiçbir etkinliği olmayacak. Biz demokrasi diyoruz. Cumhuriyet diyoruz. Tek adamlığa karşıyız. Geçmemesi konusunda yoğun bir mücadele içindeyiz. Ayrıca HDP’li vekil Meclis’te konuşma yapıyor özerklik getireceğini anlatıyor. MHP’li vekillerden ses yok. O konuşmada TBMM Mehmet Parsak vardı. Karşı çıkmasını beklerdim. Bu Anayasaya Bölücü başı Apo sahip çıkıyor. Bu sistem değil rejim sorunudur” dedi.

 

SAHA FAZLA ISINACAĞA BENZİYOR

Görünen o ki terör sonrası ülkemizi en fazla meşgul edecek konu Anayasa değişimi. CHP ise bu Anayasa değişikliği çıkmaması adına yoğun bir çalışma içinde olacak. Bu çalışmalarda parti flaması ve amblemi kullanılmayacak. Atatürk ve Türk Bayrakları olacak. Bunu yaparak Cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çıkılması anlatılacak.

Önümüzdeki günler siyasi anlamda saha fazla ısınacağa benziyor.