Afyon da yüzde 80 Evet çıkarmış


Afyon da yüzde 80 Evet çıkarmış

 

  2016 zor ve çok kötü bir yıldı. 2017 başladığı saatlerde İstanbul da ki saldırı ile gördük ki 2017 yılı da meşakkatli bir yıl olacak. Bir tarafta Ortadoğu da yaşananlar,Suriye de ki savaş terör örgütlerinin ülkemizdeki toplu ve bireysel saldırıları. FETÖ operasyonlarının devam etmesi yeni yıla büyük meselelerle girdiğimizin göstergesi.

Bu yılın  ilk günü Afyon da Trio Cafedeyiz çok sayıda gazeteci ile AKP İl Başkanlığının 2016yılı değerlendirme toplantısını izlemek adına.

Aslında bu toplantının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde yapılması düşüncesi o tarihlerde TBMM de vekillerin yoğun çalışması olması nedeniyle  bugüne alınmış bu bilgilendirme toplantısı.

 

YOKSA SALT BİNA VE SIRALAR İLE EĞİTİM GELİŞMEZ

Toplantının açış konuşmasını İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven yaptı. Sonra ilk sözü İGM Başkanı Salih Sel’e bıraktı. İGM faaliyetlerinin anlatan Salih Sel 2016 İGM bütçesinin yüzde 74”nü yatırımlarına ayırdıklarını ve 2017 yılı içinse 137 milyon bütçenin yüzde 72 civarındaki kısmının yine yatırımlara gideceğini açıkladı. Ve ilimizdeki derslik sayısının 20 kişiye düştüğünün altını çizdi. Tabii ki bu sayısının düşmesinde FETÖ okullarının devlete geçmesinin etkisi var. Ayrıca  eğitimde fiziki şartların yanı sıra öğretmen açığının kapanması ve eğitimde başarının ve kalitenin artmasını beklemek en doğal hakkımız. Yoksa salt bina ve sıralar ile eğitim gelişmez.

 

ÇOBAN, BELEDİYE YATIRIMLARINI ANLATTI

Toplantıda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, belediye hizmetlerini özetin özeti adı ile anlattı. 2016 yılı yatırımlarının en önemlisinin spor kompleksi olduğunu söyleyen Çoban 2018 yılında Dünya Motokros Şampiyonasının ilimizde yapılmasını hedeflediklerini söyledi. 2016 yılında yağmur suyu ve kanalizasyona 13 milyon yatırım yaptıklarını ve trafik sorununu azaltmak amacıyla ilk kez battı çıktı yaptıklarını belirtti.

AKP Milletvekili Hatice Dudu Özkal, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası dolar bozdurma çalışmalarını anlattı. İnsani yardım çabalarını söyledikten sonra ABD den ülkemiz 3,2 milyar dolar insani yardım yapan ülke olarak dünya da ikinci sırada olduğumuz belirtti.

 

İKİNCİ ÜNİVERSİTE KURULACAK

Afyonkarahisar’ın vatanına milletine bağlı bir il olduğunu söyleyerek söze başlayan Milletvekili Ali Özkaya, Afyon’un en çok şehit veren 3 ilden birisi olduğunu belirterek, bununla gurur duyduklarını söyledi. Özkaya, “Bu bizim için onurdur. Şereftir. İlimizle ne kadar gurur duysak azdır. İlimize gıda ağırlıklı 2.  bir üniversite kurulacak” dedi, Sandıklı Akin köyüne  patates deposu yapılacağını, Akdağ’ın turizme kazandırılacağını anlattı. Son bölümde Anayasa değişikliğini anlattı.

 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE YÜZDE 80 OY BEKLİYORUM

Özkaya konuşmasının son bölümünde, “Bu Anayasa çalışmaları MHP ile uzlaşmamız sonrası çıktı. Afyonkarahisar MHP’nin en güçlü olduğu iller arasında yer alıyor. AK Parti’nin oy oranı da ortada. Bu şartlarda ilimizde Anayasa değişikliğinde yüzde 80 oy bekliyorum” dedi.

“MHP Afyon İl Başkanı Raşit Demirel yaptığı açıklamalarında  bu Anayasa Meclis’ten ve referandumdan geçmeyeceğini söyledi. Sizde yüzde 80 oy alınacağını söylüyorsunuz. MHP tabanı buna sıcak bakmıyor. Ne dersiniz” şeklindeki sorum üzerine, Özkaya, “Biz onları ikna ederiz. Daha zaman var” diyerek yüzde 80 rakamında ısrar etti.

 

İYİ GAZETECİ SORUSUNDAN BELLİDİR

Bu arada son olarak basın çalışanlarına değinmek istiyorum. Gazeteci sorduğu sorular ile konuya vakıf olduğunu ve bilgi sahibi olduğunu ortaya koyar. Suya tirit sorular ile toplantının uzamasına yola açılıyor. Genç meslektaşlarımızın katılacakları toplantı öncesi kısa bir süre araştırma ve bilgilendirme yapmalarını yararlı görüyorum.

Yeni yılın tüm insanlığa sağlık barış ve huzur getirmesini diliyorum. Her şeye rağmen mutlu ve aydınlık yarınlara…