15 TEMMUZ


15 TEMMUZ

 

Diğer köşe yazarı arkadaşlar hangi konu ile perdeyi açtılar bilmiyorum ama ben kaldığımız yerden sahneye çıkmak istedim.

15 Temmuz.

O sabah herkes için rutin bir gün idi. Kimimiz işine, kimimiz çarşıya, kimimiz tatile gittik… Herkes huzur içinde, planladığı işleri yapmak için güne başladı. Tam bu saatlerde ise aziz vatanıma sinsi planlar yapanlar belli ki darbe için son hazırlıklarını yapıyorlardı.

Hayat iki koldan ilerliyordu.

Bir tarafta günlük hayatını yaşayan gece olacaklardan habersiz halk, diğer tarafta ise ortalığı kan revana çevirecek etkisiz güçler…

Velhasıl hep birlikte gece saatlerine kadar sıradan bir gün yaşadık. Sıcak bir yaz gününün keyfini sürüyor, balkonda çay içiyordum. Televizyona boğaz köprüsünün kapatılma ve darbe girişimi görüntüleri düşmeye başladı. Ortalık birden karıştı. Huzur ve keyif yerini ne yaşayacağımızı bilmediğimiz bir zaman sürecine bıraktı.

Kısa sürede toparlanan halk dünyada eşi benzeri olmayan bir kahramanlık örneği ile darbeye karşı direnmeye başladı. “Kahraman ordumuzun darbeye destek vermemesi” ile halk sokaklara döküldü. Darbe girişimi kısa sürede püskürtüldü.

Saatler sonra darbecilerin aldığı cevap , “Millet eğilmez Türkiye Bölünmez” oldu.

 

HERKES VATANINA SAHİP ÇIKTI.

Kimi kendisini tankın önüne attı. Kimi darbe girişimine gövdesini siper etti.

Hızlı hareket eden Devletim bir dizi tedbirler aldı. Bunlardan birisi de gazetelerin kapatılması oldu. Yazık ki bu kararlardan biz de haksız yere etkilendik. Gazetelerimiz yaklaşık dört ay gibi bize çookk uzun gelen bir süreç için kapatıldı. Bunun ne demek olduğunu birçok kimse inanın bilemez. Sabah gazeteye en erken gelenlerden birisi de benim. Kapıda gazetelerimi görür. Birer tanesini hemen okumaya başlarım. Sayfaları çevirirken, sayfayı katlarken duyduğum o ses benim için dünyanın en güzel melodilerinden birisidir adeta ….

Aylarca bu zevkten mahrum kaldım, neden?

Çok şükür ki yüce Devletimiz bize sahip çıktı. Bizim ne FETÖ ile nede bağlantıları ile hiç bir ilişiğimiz olamaz. Olmadı da… Ne ben ne arkadaşlarım ne de yayımlarımız içinde yüce Devletimize zarar verecek bir işimiz de olmadı.

 

DEVLETİMİZİN EMRİNDE MİLLETİMİZİN HİZMETİNDEYİZ.

Bugün geldiğimiz noktada yalnızca gazetemiz yayım hayatına dönmedi biz de hayat döndük. Yenilendik. Çalışan ve yazar kadromuz ile okurlarımızla daha çok kenetlendik. Bugün çok daha güçlü ve itibarlıyız. Yaşadığımız ve keyfimizin olmadığı gazetelerimizin kapalı olduğu zaman süreci bize adeta yüce Devletimizin itibar beratı vermesi ile sonuçlandı.

Yeniden yayımdayız. Halkımızla beraberiz, Devletimizle beraberiz.

15 Temmuz ülkemin huzur ve refahını bozmaya hiçbir gücün ulaşamayacağının altının çizildiği gündür.

Saygı ve sevgilerimle,