Fransa’da hedef Türkler…


Terör saldırılarının ardından şaşkınlık yaşayan Fransa’da, bu kez hedef Türkler oldu. Türklerin bulunduğu mahallelere giden teröristler, gurbetçilerin mallarına zarar vermeye başladılar.

Uzun yıllar Fransa’da yaşayan ve halen orada ikamet eden amcaoğlum Feyzi Karaduman da terör saldırılarına maruz kalanlardan biri oldu.

Sabah saatlerinde konuştum ve yaşadıklarını anlattı. Otoparkta duran arabası birileri tarafından alınarak uzak bir yerde yakılmıştı.

Fransız Polisi gece saat 3 sıralarında ağabeyimin evine gelerek soruşturmayı başlatmış.

Otoparktaki onlarca arabanın içinden ağabeyimin arabasının alınarak yakılmasının ise bir tek nedeni var. Arabanın önünde Türk Bayrağı olması.

Fransız Polisine aktarılan bu detay karşısında, onlarca arabanın içinden bir tek arabanın alınmasının sebebinin de Türk Bayrağı olabileceğini Polis de kabul etmiş.

Allah Fransa’da yaşayan tüm gurbetçilerimize sabırlar versin, Allah yardımcıları olsun…

 

***

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ı Enerji Bakanı olarak atadı.

G-20 Zirvesinde ABD Başkanı Obama ile görüşen heyette Ali Babacan’ın yerine Berat Albayrak’ın olması Bakanlar Kurulu’nda ekonominin patronunun kim olacağının işareti olarak görülmüştü.

 

***

 

Orhan abiye…

 

Orhan Durak’ı yirmi yıldır tanırım. Şimdi de aynı gazetede birlikte köşe yazıyoruz.

Orhan abi mesleği gereği sağlık alanında yapılan yanlışlara dayanamıyor ve nerede olursa olsun eline geçirdiği kağıt ve kalemle bunları hemen yazıya döküyor.

İstiyor ki; sağlık alanında insanlara yapılan yanlışlar olmasın. İstiyor ki; insanlar sağlık ararken sağlığından olmasın. Tek derdi o…

Orhan abi, sen boşa kürek çekiyorsun Orhan abi… Bu millet ne sağlığını düşünüyor, ne de sağlıkta olan biteni. Bu millet ne çocuğunun geleceğini düşünüyor ne de kendi geleceğini. Gününü kurtaran kaptan oluyor Orhan abi… Bu millet öyle bir uyku da ki; yöneticiler de bu milletin hiç mi hiç uyanmasını istemiyor. Uyanan bir kısım millete de biraz narkoz veriyorlar tekrar uyutuyorlar Orhan abi…

Ama sen yine de doğruları yazmaya devam et. Bu millet bilmezse bir bilen bulunur…

Olanlardan sorumlu olan bu yöneticiler utanmazsa, sesini çıkaramayan ama utanan biri bulunur.

Ne demişler “yap iyiliği at denize balık bilmezse hâlik bilir…”

 

***

 

Geleceğimiz için biraz saygı

 

Dün ve bugün TEOG sınavları yapıldı. Binlerce öğrenci hangi lisede okuyacaklarının sınavının ilkinde ter döktü. Öğrenciler içeride veliler dışarıda oldukça heyecanlı dakikalar yaşadılar.

Velilerin okul çevrelerinde hiçbir önlem alınmamasına ve okul çevrelerinde yaşanan gürültülere tepki gösterdiler. Bu sadece TEOG için değil tüm sınavlar için de geçerli…

İçeride sınava giren çocuklar sizin çocuklarınız değil belki ama biraz saygı göstermek, bu konularla ilgili biraz tedbir almak çok mu zor acaba?

Geleceğimiz dediğimiz çocuklarımıza saygı göstermeyen bir toplum zaten geleceğini de kaybetmeyi kabullenmiş demektir…

 

***

Yazmadan edemedim…

 

Öğretmenler Günü nedeniyle bir çok şey söylendi ve yazıldı. Yazılanlar da söylenenler de ne yazık ki lafta kalıyor. Söylendiğinin ertesi günü unutulup gidiyor.

Benim unutamadığım bir öğretmen arkadaşım vardı. Yazmadan edemedim…

Adı Numan Konakçı… Ortaokul ve lise numarası 265… 6 Yıl birlikte yatılı okuduk. O öğretmenliği seçti ve öğretmen oldu. Yine kendisi gibi öğretmen olan Ayşe hanımla evlendi. Bir kızları oldu adını Mahinur koydular.

Denizliliydi kendisi… Batıyı bıraktı doğuya öğretmenlik yapmaya oradaki çocuklara bir şeyler vermek için gittiler, Diyarbakır Bismil ilçesine…

Burada da kızlarının gözü önünde karı koca Şehit edildiler.

Yazmadan edemediğim bu arkadaşla 6 yıl birlikte okuduk.

Ruhunuz şad olsun. Kabriniz cennet olsun arkadaşım. Senin gibi eğitim Şehitlerine de selam olsun… Mekanınız cennet olsun…

 

***

Rusya ile başlayan kriz ilk önce ticarete yansıdı. Gümrüklerde Türk mallarının Rusya’ya girişinin durdurulduğu belirtiliyor.

 

***

 

 Yol kesenler olmadıkça, lanetlenmiş şeytan bulunmadıkça, sabırlılar, gerçek erler, yoksulları doyuranlar nasıl belirir, anlaşılır?

 

***

Moskova'da Türk Büyükelçiliği'nin önünde düzenlenen protesto gösterisi taşlı saldırıya dönüştü.

Aşırı milliyeçi olduğu bilinen Liberal Demokrat Partisi, Moskova’daki Türk Büyükelçiliği önünde protesto düzenlemişti. Yaklaşık 500 kişiden oluşan göstericiler bir süre sonra binayı taşlamaya başladılar.

 

***

 

Rüyasında anasını görmüş

 

Bir gün Temel paraşüt kursuna yazılmış. Kurstan bir gün önce vefat etmiş annesi rüyasına girmiş ve demiş ki :

- Temel oğlum kursa gitme, gideceksen de uçaktan atlama demiş.

Temel uyanmış ve sabah kursa gitmiş. Hocasıyla beraber uçaktan atlarken annesinin nasihati aklına gelmiş ve hocasına :

- Ben atlamasam, yani dün annemi rüyamda gördüm de atlama sakın diyordu, demiş.

Hocası :

- Saçmalama Temel nasıl böyle bir şeye inanıyorsun, yapma etme.

Temel :

- Tamam o zaman uşağum madem inanmiysun gel o zaman paraşütleri değiştirek da, demiş. Hocası da kabul etmiş ve önce Temel uçaktan atlamış, paraşütü de açılmış. Hemen sonra hocası atlamış ama paraşütü açılmamış. Temel'in hocası Temel'in yanından çok hızlı şekilde geçmiş.

Temel şaşkınlıkla hocasına dönerek:

- Nereye hocam böyle…

Hocası kızgın bi o kadar hırçın:

- Ananın yanına...