Halk Arenası Afyon’da


 

Cuma gecesi CHP İl Başkanlığının daveti üzerine usta gazeteci Uğur Dündar yönetimindeki Halk Arenası ilimizde yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve İzmir Barosu Avukatlarından Murat Aydın’ın katıldığı program canlı olarak Halk TV’den yayınlandı.

Ticaret Borsası Salonu saatler öncesi dolmuştu. Salona girdiğimizde ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’,  ‘Gün Gelecek, Devran dönecek, AKP Halka hesap verecek’ sloganları atılıyordu. Dündar ve konukları ‘Cumhuriyetin kazanıldığı Topraklardasınız’ panosu olan sahnede yerlerini alınca ‘Türkiye sizinle gurur duyuyor’ sloganları salonu inletiyordu.

Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Evciler Belediye Başkanı Saim Özer ve Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar’ın yanı sıra tüm ilçelerin ilçe başkanları ve CHP’liler konuklarını coşkulu bir şekilde karşılıyordu.

 

SEZER VE BAŞBUĞ’LA GURUR DUYUYORUZ

Uğur Dündar meslekteki ustalığını konuşturuyor. Önce konuyu açıyor kısa bir değerlendirme sonrası sözü konuklarına veriyor. Ara ara ise güncel haberleri izleyenlerle paylaştı. Dündar o gece şehit olan 5 güvenlik görevlisine rahmet diledi. İslam Ülkeleri Konferansı sırasında Müslüman liderlerin ağırlandığı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Savarona yatına kaçak kat çıkıldığını haberini paylaşıyor daha sonra ise Ata uçağının adının değiştirildiğini anlattı. Son kısımda ise Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ ile 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Afyonlu olması ile ilimizin gurur duyduğunu söyledi.

 

İSLAM ÜLKELERİ BİR ALMANYA KADAR ÜRETEMİYOR

Konu İslam Ülkeleri Zirvesine açılmış iken bir bilgiyi paylaşmak isterim. Dünyada 157 İslam Ülkesi var. 1,8 milyar nüfusu ile dünyanın dörtte birini oluşturuyor. Fakat üretimde bir Almanya kadar etkisi yok. Kan var. Gözyaşı var. Açlık var. Sefalet var. Görgüsüzlük var. Şatafat var. Savaş var. Gelir dağılımı uçurumu var. Yani gerçek anlam ve manada Müslümanlığı yaşamayan ülkeler halkına da refahı getiremiyor.

 

KOÇ: İKTİDARIN ATATÜRK’LE SORUNU VAR

Halk Arenasına geri dönersek: Haluk Koç ülkede yaşananları geniş olarak anlattı. İktidarın Atatürk ve cumhuriyet ile sorunları olduğunu, Mecliste fezlekesi olan vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasına neden evet oyu vereceklerini paylaştı. Haluk Hoca oldukça formdaydı.

 

BÜYÜKERŞEN: ESKİŞEHİR’İ ENGELLEMEK İSTİYORLAR

Yılmaz Büyükerşen Türkiye de 23 Nisan Bayramlarının kulak ağrısı baş dönmesi gibi sebeplerle gündemden düşürülmeye çalışıldığını fakat yurt dışında 23 Nisan’ların görkemli kutlandığına vurgu yaptı ve üç yıl önce Frankurt’ta yaşadıklarını duygulu bir şekilde anlattı. Eskişehir’in 554 mahallesi odlunu söyledi ve “Eskişehir büyükşehir Belediyemizin bütçesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce lalelere ayrılan rakam kadar. Her hizmetimiz engelleniyor. 100 otobüs alacaktık, kredi izni vermediler. Müfettişler Eskişehir’i mesken tuttu” diye çok önemli bir iddia ortaya koydu.

Yılmaz Hoca bunları anlatırken AKP iktidarının’ Biz parti ayrımı yapmadan her ile aynı hizmeti veriyoruz’ iddialarının asılsız olduğunu gördük.

 

ERGÜN: AKP CUMHURİYETLE HESAPLAŞMAYA ÇALIŞIYOR

Halk TV’de ‘Halkın Avukatı’ programını da yapan İzmir Barosu Avukatların Av. Murat Ergün, AKP iktidarının Atatürk ve cumhuriyet ile bir hesaplaşma içinde olduğunu anlattı ve şunları dile getirdi: “Bakın bayram kutlamaları yapılmıyor. Bakın statlar yapılıyor Atatürk adı kaldırılıyor. Arena deniliyor. İzmir’de Karşıyaka Kulübü inadına yeni yaptığı tesise Mustafa Kemal adını verdi. İnsanlarımız bu konularda tepki vermesi lazım.”

 

UĞUR DÜNDAR: ACABA PROGRAMIN ADINI MI DEĞİŞTİRSEM?

Uğur Dündar ‘Yıllarca Arena programı yapan biri olarak acaba bizim Arena adımız da değiştirelim mi? Diye düşünmüyor değilim. Sözü üzerine Yılmaz Hoca ‘Ata Arenası yapalım’ önerisini getirdi.

 

BÖYLE ETKİNLİKLER DEVAM ETMELİ

Üç saati aşan Halk Arenasının son bölümünde konuşmacılar korkmadan, ürkmeden, sinmeden, yılmadan cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.

Afyon ve CHP için önemli bir etkinlikti Halk Arenası.

Marka bir program. Marka bir gazeteci. Marka bir yerel yönetici, önemli bir siyasetçi ve hukukçu. Dağarcığındaki bilgileri paylaştı. Başta CHP İl Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan ve yönetimi ile emeği geçenleri kutluyorum. Böylesi etkinliklerin devam etmesini umuyorum.

 

23 NİSAN’DA ALANLARI DOLDURALIM

Son söz olarak;

Bu program partili insanların, partili konukların katıldığı ve partili bir kanalda canlı yayınlanması ile CHP’lilere ulaşır. Önümüzde 23 Nisan var. TBMM’nin kuruluşu ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği bayram.

Parti ayrımı yapmadan herkesin Atatürk ve cumhuriyet sevdalılarının bunları unutturmaya çalışanlara inat alanda olmaları ve bu bayramı coşku ile kutlamaları gerekiyor.