Varsa Yoksa Başkanlık Sistemi


 

Ülke içinde kan gövdeyi götürüyor. PKK terör örgütü ve onun kollarını yok etmek için askerimiz, polisimiz kar soğuk, gece gündüz demeden cansiperane görev yapıyor. Her gün üç dört güvenlik mensubu şehit oluyor. Çocuklar babasız, kadınlar kocasız, atalar evlatsız kalıyor.

Aylardır terör ve unsurları bölgeden temizlenemedi.

Olsun Başkanlık Sistemi Gelmeli.

 

ÜLKEDE GÜVENLİK SORUNU VAR

Sınırımızın dibinde savaş sürüyor. IŞID, PYD ve benzeri örgütler her an tehlike oluşturuyor. Güneyimiz ateş topu. Şimdi BM öncülüğü ile yaratılan kargaşa nasıl sonlandırılır toplantıları olacak. Sadece doğu ve güneydoğuda değil ülkenin dört bir yanında yaşayan insanların güvenlik sorunu var. Her an bir yerde toplu patlama ile katliamlar yaşanabilir.

Olsun Başkanlık Sistemine geçilmeli.

 

EKONOMİK GİDİŞAT İYİ DEĞİL

Salı günü Merkez Bankası Erdem Başçı açıklama yapıyor, ‘Ekonomik göstergelere göre 2016 enflasyon hedefi tutmayacak. Yüzde 7 civarına yükselecek’ diyor. Yani ekonomik kriz sinyalleri geliyor. Dahası İran ticari alana güçlü bir şekilde giriyor. İhracat bitme aşamasında. Her geçen gün ithalat artıyor. Makas arası gün geçtikçe açılıyor.

Olsun Başkanlık Sistemini İstiyoruz.

 

MEVZUAT, DEVLETİN KENDİSİDİR. AMA…

Yargı çökmüş. Demokrasi rafa kalkmış. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaymakamlara yaptığı konuşmada ‘Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi ülkeye sadece patinaj yaptırır. Sizden ricam bu. Mevzuat şöyledir, böyledir, yeri geldiği zaman koyun mevzuatı bir kenara, kendi zihinsel inkılabınızı devreye sokun. 'Ben bunu bu şekilde yaparım' deyin ve yapın. İşte bu, idareyi kullanmaktır. Kim için kullanıyorsunuz bunu. Vatandaş için. Hiç çekinmeyin kullanın’ diyor ve devamla devletin içine çöreklenmiş PKK’lı ve Gülenci kişilerin anında kendisine bildirilmesini istiyor.

Mevzuat dediğimiz demokrasinin ana unsuru ama olsun. Bir seferlik koyun kenara.

Çünkü Başkanlık Sistemi Geliyor.

 

SİYASETÇİLER TOPLUMU GERDİKÇE GERİYOR

Toplum geriliyor. İnsanlar benden ve senden olarak ikiye ayrılıyor. Cumhurbaşkanı konuşuyor. Başbakan konuşuyor. Ana Muhalefet ve muhalefet liderleri konuşuyor. Konuştukça gerginlik artıyor. Partilerin grup toplantıları sanki açık hava miting alanı. Yetmiyor milletvekilleri tartışmaları. İşte ilimizde vekillerin açıklamalarına baktığımızda sembolik tartışmalar. Ülke yangın yerine dönmüş, yerel siyasetçiler bile yukarıdan gelen talimatla sanırım tüm toplantılarında başkanlık sistemi ve yeni anayasa anlatıyorlar o engin siyaset bilgileri ile… Çözüm yok. Kayıkçı tartışması.

Amaç Başkanlık Sistemi.

 

MEVZUATA UYMAYACAKSAN YENİ ANAYASA DERDİN NE?

Ekonomik, sosyal, siyasal sorunlar gün geçtikçe artıyor.

Fakat Aklımız Fikrimiz Başkanlık Sisteminde.

İllerde dahi siyasi parti temsilcileri toplantılar yaparak o engin siyasi bilgileri ile başkanlık sistemini anlatıyor.

Bilerek bir algı ve gündem oluşturuluyor: Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi.

Anayasa da yazılı kuralları uygulamayacak olunca eskisi olsa, yeni anayasa olsa ne olur, Allah aşkına?

Yeter! Önce şu kabustan çıkalım. Sorunları çözelim. İstikrarı sağlayalım. Sonra oturup tartışalım başkanlık sistemini.

Ama önce;

Can güvenliği.

İnsanlara İnsan Gibi Bir Yaşam.