G-20 Zirvesi için Antalya’ya gelen ilk lider Suudi Kralı Selman oldu


Kraldan bahsetmeyen bir basın kuruluşu neredeyse yok. Dedik ki bugün biz de Kral’dan bahsedelim.

Kraldan çok kralcı olarak değil tabii…

Bu Zatı muhterem, altın kaplamalı 600 metrekarelik Kız Kulesi manzaralı kral dairesinde konaklıyormuş. Kralın yiyecekleri ve diğer tüm hizmetleri özel ekibi tarafından hazırlanıyormuş. Otelde çalışan personele ise cep telefonu yasağı getirilmiş.

18 günlüğüne kapattıkları Mardan Palace Hotel’de geceliği 15′er bin Euro’luk iki ayrı Royal Suit’te (Kral Dairesi) konaklıyor. Yaklaşık 1000 kişilik Suudi heyeti içinse 546 saray odası hazırlandı. Günlük otel masrafları 1 milyon doların üzerinde olan Suudi heyet için toplamda 1000′e yakın, çoğunluğu Mercedes olmak üzere lüks araç kiralandı.

Kral Selman’ın kral dairesinde, duş, tuvalet ve jakuzi birbirinden ayrı, gardırop ile çift kişilik yatak yan yana. Lüks bir oturma grubu ile dekore edilmiş yatak odasından dağ manzarasına sahip terasa çıkış bulunan kral dairesinde, yatak odasının hemen yan tarafında sinema salonu varmış. Konforlu izleme koltukları ile döşenmiş bu odadan yine aynı terasa çıkış bulunuyormuş.

Suit girişinden sağ tarafa geçildiğinde, çalışma odası ve büyük salon ile beraber, deniz ve havuz manzaralı 115 metrekare genişliğinde olan jakuzili küçük bir havuzun ve taraçanın yer aldığı terasa ulaşılıyormuş. Büyük salonda 12 kişilik yemek masası, piyano, birbirinden farklı modellere sahip lüks oturma grupları yer alıyormuş

Türkçesi, gök görmediğin oğlu olmuş tutmuş şeyini koparmış…

Arapçası ise görgüsüzlüğün böylesi…

 

***

 

"Ümmetimin sonunda bir takım kavimler olur ki camilerini süsler kalplerini viran ederler. Onlardan birisi dinine vermediği ehemmiyetten fazlasını elbisesine verir. Bunlar dünyaları selâmet oldu mu ahiret işini kaale almazlar."

“Geğirmeyi bırak. Çünkü dünyada çok doyanlar, kıyamet gününde en uzun müddetle aç kalacak olanlardır.”  (Hadis-i Şerif)

 

***

 

Pazartesi başlıyorum…

 

Konu şu yorum, sizlerin de yakın ilgisiyle rayına oturdu diyebilirim. Sizlerden gelen konulara da yer verme gayretindeyim.

Bana gelen maillerden haftada bir gün de olsa geniş çaplı bir konuyu irdelemem veya irdeletmem konusunda tavsiyelerde bulunuldu.

Tüm okurlarıma teşekkür ederim.

Pazartesi gününden itibaren sanırım bu konuyu sizlere ulaştırmaya başlayacağım. Her Pazartesi uzun uzun sizlere okutabileceğimi sandığım konularla birlikte olacağım.

Pazartesi günü MHP eski İl Başkanı ve Milletvekili adayı olan Aziz Aslan ile yaptığım söyleşiyi aktaracağım.

Belki de Aziz Aslan hakkında daha önce duymadıklarınızı kendi ağzından sizlere ileteceğim. Beğeneceğinizi umut ediyorum.

 

***

 

Türksat, Samanyolu Yayın Grubu’nda yer alan Mehtap TV, Ebru TV, Burç FM’in de aralarında bulunduğu 13 kanal ve radyonun uydudan    çıkarılmasına karar verdi. Buna göre bugün ekranlar yine kararacak...

 

***

 

Hadi buyurun buradan yakın…

 

Konuşmalarımızda şaşkınlık ifadesi olarak kullandığımız ‘hadi buyurun buradan yakın’ sözü

Herkesçe bilinir. Aynı sözü tekrar etmek istiyorum çünkü bazı televizyon kanallarında öyle garip konular konuşuluyor ve bazı vatandaşlarımız tarafından da ciddiye alınıyor ki, şaşkınlık ifadesini ‘Hadi buyurun buradan yakın’ sözü bile yetmiyor.

Ülke TV’de yayınlanan Sıradışı programına konuk olan Güneş gazetesi yazarı Ömer Özkaya, Fethullah Gülen’in gerçekte bir bilgisayar programı ile canlandırılan bir karakter olabileceğini iddia etti.

“Fethullah Gülen’in bütün vaazları CIA tarafından dijitalleştirildi” diyen Ömer Özkaya, aslında o konuşan kişinin gerçekte Fethullah Gülen olmayabileceğini öne sürdü ve “ hasbelkader ölse ve biz canlı bir soru sorsak, o sorduğumuz canlı soruya canlı cevap verebilecek sistem CIA’da hazır. Dolayısıyla acaba bu konuşan hakikatte kim, bu önemli” diye konuştu.

Şimdi hakkında birçok dava açılan bu kişi bir hayal ürünü mü yani. Bu kadar insan Donkişot gibi yel değirmenleriyle mi savaşıyor.

Bunlar konuşuyor da bunlara inananlara ne demeli…

Ey benim güzel memleketim güzel insanları, hadi hep beraber buradan yakın… Sözüm bitti. Sizin?

 

***

 

NBA'de forma giyen Türk sporcu Hidayet Türkoğlu, "NBA'de aralıksız olarak 15 yıl forma giyen ve halen milli formayı en fazla taşıyan oyuncu olma Unvanına sahip bir sporcu olarak gururla aktif sporculuk hayatımı noktalama kararı aldım" dedi.

 

***

 

Soğuk bir mart gecesinde genç erkek kediler dışarı çıkmak için süsleniyorlar. Tam bu sırada küçük erkek kedi birinin kolunu çeker.

- “Abi nereye gidiyorsunuz? Ben de geleyim mi?”

- “Hayır, biz dişi kedilerle sevişmeye gidiyoruz. Sen gelemezsin”

Küçük kedi 2. ve 3 . günde şansını denemiş ama hep olumsuz cevap.

- “Hayır, biz dişi kedilerle sevişmeye gidiyoruz”

Küçük kedi yine bir aksam üzeri dışarıya çıkmaya hazırlanan abilerine yaklaşmış

- “Abi bende gelebilir miyim” diye sormuş. Babacan bir kedi;

- “Hadi gel, lan sende öğren” demiş.

Küçük erkek kedi ve abileri çok soğuk ve karlı bir mart gecesinde sokaklarda dolaşmaya başlamışlar ve hemen bir plan yapılmış. Bir evin çatısına çıkıp bekleyecekler ve aşağıdan dişi kediler geçerken saldıracaklar. Aynen plandaki gibi çatıya cıkmışlar başlamışlar beklemeye, kar yağıyor ve hava çok soğuk, aradan gecen 2 saatten sonra yoldan gelip gecen yok. Abilerinin yanında bekleyen küçük erkek kedi iyice üşümüş ve titreyerek abisinin koluna dürtmüş;

-“Abicim ben bi on dakika daha sevişir sonra giderim” demiş.

 

***