Eğirdirspor Ve Kırmızı Yengeçler


Afyonspor bu hafta içerde (şehrimizde) komşu kentin takımı Eğirdirspor ile oynuyor. Bundan önceki 2 içeri maçını seyircisiz oynayan Afjet Afyonspor ilk defa taraftarı önünde oynayacak. Kalite olarak üst düzey bir futbol müsabakası bekliyorum.

Daha önceki haftalarda yine Eğirdirspor ile ilgili bir yazı kaleme almıştım. Bu yazımda tesadüfen tanıştığım Eğirdirspor’un futbol şube sorumlusu Sayın Abdullah Turan ile yaptığımız söyleşiyi köşeme taşımıştım.;

Komşu kent Eğirdirspor ciddi anlamda transferler yapmış bir takım. Kadrosunda profesyonel liglerde daha önce top koşturmuş futbolcuları var. Oldukça da iddialılar. Afyonspor’un da gücünü biliyorlar. Bu konuda yaptığımız söyleşide Sayın Abdullah Turan, “Biz Afyonspor’un gücünü biliyoruz. Ancak biz de çok iyi transferler yaparak güçlü bir kadro kurduk. Maçlarımızda skordan önce dostluğu ve centilmenliği ön plana alıyoruz. İyi oynayan kazansın” dedi. Ayrıca Sn. turan, “Afyon’a oldukça kalabalık bir taraftar gurubu ile geleceğiz, taraftarımız çok centilmen ve rakip takım taraftarı ile çok iyi ilişkiler kuran bizim 12’nci adamamızdır” dedi.

Ben de bu vesile ile Afjet Afyonspor’un 12’nci adamı taraftarlarımıza sesleniyorum; “Afyonspor taraftarımıza ne denli ateşli ve centilmen olduğunu tüm Türkiye biliyor. Daha önce Bodrumspor taraftarı ile kurduğumuz kardeşlik ve gönül bağını umarım Eğirdirspor’un taraftarı kırmızı yengeçler ile kurar üst düzey bir misafirperverlik örneği gösteririz” diyorum.

Fair Play sınırları içerisinde takımımı destekleyerek guruptaki tüm takımlara örnek olalım.

 

X Takım…?

 

Afyonspor’un geçtiğimiz hafta deplasmanda oynağı ve galip geldiği maç sonrası Afyon’daki yerel gazetelerde maçın analizi ve galibiyet anlatıldıktan sonra bir de şu ifadeler yer aldı. Çok kimsenin beklide gözden kaçırdığı; “X takımın teşvik primi vaatlerine rağmen maçı kazandık” deniliyordu… Çok anlamlı ve manidar bulduğum bu cümle bir Afyonsporlu olarak ciddi biçimde rahatsız etti. Bu cümlenin ne anlama geldiğini araştırdım. Karşıma çok ilginç bir durum çıktı. Araştırdığım konunun cevabı birinci ağızdan çıkıyordu. Buna göre Afyonspor’un Sportif Direktörü bu dedikoduyu çıkarmış kendi Facebook’undan deklare etmişti…! Ne yönetim ne de teknik kadronun “teşvik primi veriliyor” şeklinde söylemleri yoktu.

Konu Sportif Direktör tarafından ortaya atılmıştı. Şimdi yılların yöneticisi olarak bu sportif direktöre birkaç kelime sözüm olacak; “Bak kardeşim, sana Afyonspor yönetimi tarafından herkesin arayıp ta bulamadığı bir unvan verilmiş… Bunun kıymetini bil ve bir şeyleri ortaya atarken ne ol… De ki; Falan takım bizim şu maçımıza teşvik primi önerdi…! O zaman taraftar tavrını ona göre ortaya koyar… Aksi halde 7’nci gruptaki tüm takımları zan altında bırakıyorsun bu da Afyonspor’a zarar verir” O nedenle herkes konuştuklarına dikkat etmeli, ilerde tamiri mümkün olmayacak söylemlerden kaçınmalı… Burada yapılacak şey çok iyi giden Afyonspor’un şampiyonluk yolunda daha iyi olmasını sağlamaktır. Lütfen taraftarımızı tahrik etmekten, yanlış yönlendirmekten kaçının. Afyonspor taraftarı ülke bazında rüştünü ispat etmiştir. Gitti denilen maçları bile çevirecek güçtedir. Bu anlamda yönetime de birkaç sözüm olacak; “Çok iyi gidiyorsunuz. Afyonspor’a kurumsal bir kimlik kazandırdınız… Belki de ilk defa geleceğe daha fazla güven ve ümitle bakıyoruz. Şampiyon olacağınıza ve sonuçta profesyonel 3’ncü lige çıkacağınıza inancımız tamdır. Bu yolda ilerlerken bazılarının (sportif direktör gibi) üzerine farz olmayan söylemlere giderek gerginlik yaratılmasına meydan vermeyiniz, zira ilerde faturası ağır olabilir. Allah yardımcınız olsun.”