Yarı yıl tatili bugün başlıyor

17 Aralık 2016 - 16:46 | Güncelleme: 17 Aralık 2016 - 17:01

Yarı yıl tatili bugün başlıyor

 

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yar yıl tatili bugün karnelerin verilmesiyle başlıyor. Afyonkarahisar’da 133 bin civarında öğrenci ile 8 bini aşkın öğretmen 3 Şubat’a kadar tatil yapacak. Öğrencilerin tarihini merak ettiği 15 tatil, bu yıl 16 gün olacak.

Öğrenciler 15 tatilin ardından eğitimlerine devam edecek. 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. 2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak.

 

HAYDİ NAMAZA KAMPANYASINA KATILAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Öte yandan, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Afyonkarahisar Müftülüğü tarafından

‘Haydi Namaza Kampanyası’ hakkında yaptığı açıklamada, etkinliğe katılan öğrencilere cami derneklerince ödüllendirme yapılacağını duyurdu. Kabukçu, kampanya hakkında şu bilgilere yer verdi: “Çocukların namaza alıştırılması ve namaza karşı toplumsal duyarlılığın artırılması için yapılacak olan faaliyette;  erkek çocukları günde en az üç vakit, kız çocukları ise en az iki vakit namazı camide cemaatle kılmaları, diğer vakitleri de evlerinde kıldıklarına dair veli beyanlarının dikkate alınmasıyla şubat tatili boyunca uygulanacaktır.

 

TÜM ÇOCUKLARIMIZI CAMİLERİMİZE BEKLİYORUZ

“Arzu eden çocuklarımıza görevli arkadaşlar dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim okuma bilgi ve becerilerinin gelişmesine katkı yapmayı, hedeflemekteyiz.

Etkinliğin sonunda, 4 Şubat 2017 Cumartesi günü İlimiz Merkez Uydukent Selçuklu Camiinde öğle ve ikindi namazları arasında final programı gerçekleştirilecektir. Gelenekselleşen “Haydi Namaza” etkinliğinin halkımız ve yavrularımız için hayırlara vesile olmasını ve toplumun geleceği olan çocuklarımızın Allahın evlerinde maddi - manevi ikramlarla daha güzel yetişmeleri için hep birlikte bu güzel çabaya katkı ve destekte bulunulmasını temenni ediyor, şartları uyan tüm çocuklarımızı söz konusu etkinliğe katılmak üzere camilerimize bekliyoruz.” ●İsmail Sagun