Vali Tutulmaz : Bugün ülkemizde engellilerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda önemli bir yol alındı

11 Mayıs 2019 - 14:23 | Güncelleme: 11 Mayıs 2019 - 19:27

 
 
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz engelliler haftası münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.
Tutulmaz;”Devletler milletin esenliği için vardır. Milletin esenliği de elbette ki her kesimin kendisi için söz hakkı bulabildiği ve hizmete ulaşabildiği bir toplumla mümkün olur.” Dedi.
 
Tutulmaz açıklamasında şu görüşlere yer verdi;” Devletimiz engelin türü ve derecesi ne olursa olsun,  engelli vatandaşlarımızın da diğer vatandaşlarımız gibi insan onuruna yakışır bir hayat sürdürmeleri ve onurlu bir üye sıfatıyla toplumda yer almaları için çalışmaktadır. Toplumun her kesimiyle işbirliği içinde gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde bugün ülkemizde istihdamdan eğitime, bakım hizmetlerinden sosyal yardımlara kadar engellilerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda önemli bir yol alındı.
 
Engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşama tam katılımını sağlamak, ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen kişiler olmalarına imkân vermek, her alanda engelli kardeşlerimizin önünde bulunan engel ve eşitsizlikleri ortadan kaldırmak ve engellilerimizin eğitimle, istihdamla üretken olmalarını sağlayarak yaşayabilmelerine destek vermek hepimizin ortak gayesidir.
 
Geleceğe güvenle bakan bir toplumu inşa etmek, hiç kuşkusuz engelli ya da engelsiz ortak umut ve hedefleri paylaşarak birlik ve beraberliği sağlamaktan geçmektedir. Engelliler Haftasının zihinlerdeki engelleri kaldırmaya vesile olmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”