Temsilcimiz Afyon Belediye Basket ilk dört için avantaj sağladı

21 Mart 2018 - 03:18

Akhisar'ın koçu Ali Uruk maçlardan bir sonraki günü İnegöl civarındaki köyünde geçirip sonraki maçın planlarına başlıyor. Uruk'un bu defaki planı çembere atak etmek ve dış atışları riske etmekti. Nitekim 41 kez serbest atış kullanıp lider Türk Telekom'a sürpriz yaptılar. Bu mağlubiyet Türk Telekom açısından şampiyonluğunun resmiyet kazanmasını geciktirmekten öteye geçemez ama Akhisar Belediye'nin play-off'lara kalması açısından bir ekstra oldu.

Sıralama maçlarında Bahçeşehir Koleji, Bursaspor'u yendi ve Selçuklu Belediye'ye kaybeden beşinci Antalyaspor ile arasındaki fark 1 puana düştü.

Son haftalarda ayağı birilerine takılan temsilcimiz Afyon Belediye Basket, Bandırma Kırmızı galibiyetiyle ilk dört için büyük avantaj sağladı, ayrıca ikinci sıradakilerle de fark sadece 1 puan.

Haftalardır kazanamayan Karesi, kendisi gibi galibiyeti unutmuş TED Ankara Kolejliler'i yenerek play off şansını yeşertti.

Son maçlarda büyük direnç gösteren ancak bir türlü kazanamayan Samsun BŞB Anakent, Ormanspor deplasmanında da aynı akıbete uğradı ve durum oldukça ağırlaştı.

Son haftaların formda ekibi İstanbulspor, eksik Bakırköy'ü deplasmanda mağlup ederek play off sınırına yaklaştı.

 Yalova Group Belediye üst üste ikinci kez uzatmada kazandı, Ankara DSİ çıkışını PETKİM karşısında sürdürüp ligde kalmak adına avantaj sağladı.