Telekom şampiyonluğunu Konya'da ilan etti

02 Nisan 2018 - 00:12 | Güncelleme: 02 Nisan 2018 - 01:58

TBL 30. haftada Selçuklu deplasmanına giden Türk Telekom, karşılaşmayı 90-80 kazanarak 2017-18 TBL şampiyonluğunu garantiledi ve bir yıllık aradan sonra BSL'ye döndü. Karşılaşmada Selçuklu koçu Serkan Erdoğan diskalifiye edildi.

Selçuklu karşılaşmaya topa baskı yaparak başlasa da Kaya Peker ve Ender Arslan ikilisini durduramadı. Pota altında Türk Telekom'un savunma dengesini bir anlık bozarak Daniels ile basketi kaydederek skoru dengeledi. Ancak ilk dakikalardan itibaren sahaya mücadele ve isteğini koyan Türk Telekom, 6 dakika yakaladığı ivmeyle arka arkaya basketleri kaydederek rakibine molayı aldırdı (18-10). Selçuklu, moladan Yunus Çankaya'nın üçlüğüyle de dönse de cevap Monroe'dan cevap gecikmedi. İlk çeyrek 27-19 Türk Telekom'un üstünlüğüyle tamamlandı.

Karşılaşmaya üç sayı çizgisinden çok iyi başlayan Ender Arslan, ikinci çeyrekte de arka arkaya üçlükleri kaydetmeye devam etti. Türk Telekom, 8 dakika kala farkı çift hanelere çıkardı (33-23). Bu dakikalarda hücumda iyi reaksiyon gösteren Selçuklu, yakaladığı 8-0 seriyle farkı 4'e çekerek rakibine molayı aldırdı. Moladan Türk Telekom sayıya dönemeyince avantajı değerlendiren Selçuklu farkı eritmeye devam etti. Ancak rakip savunmasına rağmen pota altında Kaya Peker ile arka arkaya basketleri kaydeden Türk Telekom, rakibin geri püskürtmesini bildi (39-33). Hücumda istediği ritmi bir türlü yakalayamayan Selçuklu, kolay atışları kaçırarak rakibinin gerisinde kaldı. Kalan dakikalarda hataya izin vermeyen Türk Telekom, ikinci çeyreği 46-39 skorla önde tamamladı.

 

Selçuklu'da Daniels 11 sayı, Türk Telekom da ise Ender Arslan 5/6 üçlük isabetiyle 15 sayı ve Kaya Peker ise 13 sayıyla ilk yarının skorerleri oldular.

Bir türlü ritm yakalayamayan Selçuklu, üçüncü çeyreğe de hem içerden hem dışardan yakaladığı boş atışları değerlendiremeyerek başladı. Mücadele ve isteğini kaybetmeyen Türk Telekom, rakibinin de skor sıkıntısını da avantaja çevirerek farkı kolayca çift hanelere çıkardı. Hücumdan bu dakikalarda boş dönmeyen Türk Telekom, Polat Kaya ve TJ Campbell ikilisinden gelen sayılarla farkı 19'a çıkartarak önemli avantaj elde ettiler (62-43). Selçuklu, çeyreğin ikinci yarısında hücumda biraz iyileşerek 9-0 seri yakalasa da farkın çok olmasından dolayı rakibine yine yaklaşamadı. Üçüncü çeyrek sonunda da Türk Telekom, 64-52 skorla üstünlüğü korumaya devam etti.

Son çeyreğe Selçuklu, İzzet'in basketiyle başladı. Ancak ardından aldığı teknik faule tepki gösteren taraftarlar, sahaya pet şişe fırlattılar ve maç kısa süreli durdu. Bu durumda yaptığı itiraz karşısında iki teknik faul alan Selçuk Coachu Serkan Erdoğan ise oyundan atıldı. Kısa süreli yaşanan aranın ardından daha yüzdeli oynamaya başlayan Selçuklu, Pilepic ve Fırat Töz ikilisiyle arka arkaya basketleri kaydetti. Ancak bu dakikalarda Ender Arslan ve Monroe ikilisinin yanında Can Akın'dan da hücumda önemli katkılar alan Türk Telekom, yakaladığı avantajı kaybetmedi ve farkı 20'ye kadar açtı (86-66). Kalan dakikalarda sürprize izin vermeyen Türk Telekom karşılaşmayı 90-80 kazanarak 2017-18 TBL sezonu şampiyonluğunu garantiledi.

 Karşılaşmayı Türk Telekom'da Kaya Peker 21, Ender Arslan 18 sayıyla tamamlayarak galibiyette etkili rol oynadılar.