TASKK Genel Kurul Toplantısı yapıldı

24 Ekim 2017 - 21:10

TASKK Genel Kurul Toplantısı yapıldı

 

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu 17. Olağan Genel Kurulu 21 Ekim 2017 tarihinde Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu’nda yapıldı

 

KURTULUŞ- Afyon ASKF üst kurul delegelerininde katıldığı  Genel Kurulda Divan Başkanlığını Seyit ATEŞ, Divan Başkan Yardımcılığını Seyfullah Özdemir, Yazman üyeliklerini Meral Taşpınar ve Ali Çelik yaptı. Genel Kurula katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan birer konuşma yaparak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ve Spor Genel Müdürlüğü’nün amatör spora bakışı ve hizmetlerini anlattılar.

SİZLERİN HİZMETİNİZDEYİZ

Gençlik ve Spor Bakanı Bak konuşmasında;  Amatör spor kulüplerinde başkanlık, yöneticilik yapan herkes gizli kahramandır. Amatörleri ayağa kaldırdığımız zaman Türk sporu da ayağa kalkar. Bakan BAK, Amatör sporun içinden geldiğine işaret ederek, Bu büyük ailenin bireyi olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Sizlere hizmet etme fırsatı bize doğdu. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bütün teşkilatımızla sizlerin hizmetinizdeyiz. ifadelerini kullandı.

TÜRK SPORUNUN GERÇEK KAHRAMANLARI

Bize amatör sporları sevdiren büyüğümüz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. diyen Bak, sözlerini şöyle sürdürdü, “Mahallemizin, Kasımpaşa sokaklarının, amatör kulübümüz Erokspor'un ağabeyi... O zaman İETT'de oynuyordu. Onu izmek için Vefa Stadı'na, Burhan Felek'e giderdik. Mahalledeki ağabeylerimiz toplar götürürdü. Mahalledeki ağabeyler, amatör spor kulüplerine gönül veren insanlardır. Bana göre amatör spor kulüplerinde başkanlık, yöneticilik yapan herkes gizli kahramandır. Gençlerimizi, başta uyuşturucu olmak üzere kötü alışkanlıklardan uzak tutan birer kahramandır. Çocukları, sporcuları evlatları gibi seven, bazen ailelerini ihmal eden, onlar için çırpınan gerçek kahramanlardır. Türk sporunun gerçek kahramanları onlardır.”

ERDOĞAN'IN TALİMATINI PAYLAŞTI

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın amatör sporu iyi bildiğine dikkati çeken Osman Aşkın Bak, Amatör sporun tam merkezinden gelen, her adımını bilen bir Cumhurbaşkanına, lidere sahibiz. Bize talimatı şu; (Mahalle sahalarını çoğaltacaksınız. Her tarafa, bulduğunuz yerlere gençlerin spor yapmaları için tesisler yapacaksınız.) ifadelerini kullandı.

BU GÖREVİ ÜSTLENMEMİZ LAZIM

Bakan Bak, çocukları sokakların yerine spor sahaları ve salonlarda görmek istediklerinin altını çizerek, şunları kaydetti, “Çocuklarımızı sokaklardan, uyuşturucu batağından kurtarmamız lazım. Bunu yapmak için de sizlerle beraber olmamız lazım. Türkiye'deki amatör spor kulüplerinin sayısı 13 bin civarında. Bizimle aynı nüfusa sahip Almanya'da bu sayı 100 binin üzerinde. Bunu mahalli idarelerle birlikte yapmamız lazım. Uyuşturucuyla mücadele ederken, amatör spor kulüplerine çok ihtiyacımız var. Mahallenin ağabeylerine ihtiyacımız var. Onlar, sokağa gelen uyuşturucu satıcılarına 'Çocukları zehirleyemezsiniz.' diyerek meydan okur. İşte bizim amatör kahramanlarımız bunlar. Amatör kulüplerin yöneticileri olarak bu görevi üstlenmemiz lazım” dedi.

BAK’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

İstanbul'daki Amatörler Evi'nin yapılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katkılarına değinen Bak, amatör camianın bir bireyi olmaktan büyük gurur duyduğunu dile getirdi.

616 delegenin katılımı ile yapılan Genel Kurulda oy kullanan delegelerin tamamının oyunu alan Ali DÜŞMEZ Başkanlığındaki liste 3 yıllığına yeniden göreve geldi.

Genel Kurulda amatör spora yaptığı hizmetlerden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK’a teşekkür plaketi verildi.

GENEL KURUL SONUCUNDA KURULLAR ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU.

Yönetim Kurulu ; Adnan Ersan, Fahrettin Eserdi, Şener Aydın, Kadri Yatkın, Remzi Ay, Burhan Cahit Erdem, Musa Soykarcı, Metin Mengüç, Selahattin Çodur, Murat Cengiz, Ali M. Tanrıyaşükür, Abdullah Albunar, Feyyaz Ceşen, Firuz Erdil, Sadri Atam, Fikret Sivri, Mehmet Top, Mithat Ertaş, Şahin Şerifoğulları, Erdoğan Bıyık, Mehmet Kaya, Ali Yazlı, Hatip Çopur, Mehmet Öztürk, Mustafa Avcı, Ayhan Özhan, Zeki Ekici, Ahmet Bozan, Osman Kılıç, Yaşar Zımba, Tamer Erbul, Ergün Önal, Mehmet Aktaşoğlu, A. Muhtar Akıncı, Recep Ali ER, Murat Aydın, Ali Ekber Alimoğlu, Adem Keloğlu.

DENETİM KURULU

Seyfullah Özdemir, Dursun Türk, Ahmet Şanlı, Bülent Zent, Metin Çırpan, Ahmet Buran, M. Sinan Işık.

DİSİPLİN KURULU

Kadir Akbulut, Rıfat Pakkan, Hasan Özbulut, Halil Turhan, Hasan Gençoğlu, Eşref Şeneroğlu, M. Celalettin İnanç, Sezai Işkın, M. Hakan Bektaş.

ONUR KURULU

Kemal Bektaş, Hüdaverdi Talay, Mehmet Baykan, Bayram Yüksel, Rıza Sümer, Ali Gülleri, Oktay Yücel, M. Akif Üstündağ, Sadık Karakan, Yemen Ekşioğlu, Cemal Vardar, Seyit Ateş, İbrahim Mamati, Selami Özdemir, Ercan Benian, Mustafa Koral.