Son Dakika Dazkırı'daki FETÖ yapılanmasından yargılanan Morgül'ün son pişmanlığı cezadan kurtaramadı
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ kapsamında Silahlı Terör Örgütüne Üye olma suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan ve tutuklu yargılanan 12 sanıktan 11’ine dünkü duruşmalarda ceza verildi. Tutuklu sanıklara hükümle birlikte tahliye kararı çıkmadı.
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ'nün Dazkırı yapılanmasıyla ilgili olarak yargılanan tutuklu Sanık Ünal Morgül, Dazkırı'da yeni ve genç bir esnaf olarak çevre edinmek amacıyla Örgütün sohbet adı altındaki toplantılarına dini duygularından dolayı katıldığını ve katılmaktan pişmanlık duyduğunu ifade etti.
11 aydır tutuklu olduğunu belirten Morgül, üç çocuğu olduğunu ve 11 günlük bebeğini beşikte bırakarak cezaevine girdiğini belirtti.Morgül, şahsının ve ailesinin mağdur durumda olduğunu ifade etti.
kara öncesi son sözleri sorulan Morgül,Darbeye ve her türlü hainliğe karşı olduğunu dile getirerek, beraatını ve hükümle birlikte tahliyesini talep etti.
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Morgül'ü 9 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.