Son dakika: Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne FETÖ operasyonu
Son dakika: Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne FETÖ operasyonu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ soruşturması kapsamında ByLock kullandığı tespit edilen Ankara Büyükşehir Belediyesi, üç ilçe belediyesi, MEB ve Kalkınma Bakanlığı'nda görevli 139 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden bir kısmının daha önce kurumlarından ihraç edildikleri öğrenildi.
Ankara'da belediyeler ve iki bakanlığı kapsayan büyük 'ByLock' operasyon başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı belirlenen ve aralarında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören, Sincan ve Kahramankazan belediyelerinde çalışanların da olduğu 79 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Şüphelilerden 56'sının aktif olarak söz konusu belediyelerde çalıştığı, 23'ünün ise kurumlarından ihraç edildiği öğrenildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan bazı şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.
İKİ BAKANLIKTAN 60 KİŞİ
Aynı operasyon kapsamında daha önce KHK ile ihraç edilen 30'u Kalkınma Bakanlığı, 30'u Milli Eğitim Bakanlığı eski personeli 60 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
SAVCILIKTAN AÇIKLAMA GELDİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığın'ndan yapılan açıklamada Yürütülmekte olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki FETÖ/PDYapılanmasına ilişkin yapılan soruşturmalar kapsamında; Bylock kullanıcısı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığında görevli 60 kişi, bir kısım ilçe belediyelerinden 19 kişi, Kalkınma Bakanlığından 30 kişi ve Milli Eğitim Bakanlığından 30 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş olup gözaltı işlemleri bu sabah itibarıyla başlatılmıştır denildi.