Son Dakika…Afyonkarahisar'da hileli gıda üreten 4 firma ifşa edildi

18 Nisan 2020 - 10:56 | Güncelleme: 18 Nisan 2020 - 11:00


 
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli gıdada taklit ve tağşiş yapan 45 firmanın kamuoyuna açıklandığını duyurdu.Bakan Pakdemirli'nin açıkladığı listede Afyonkarahisar'dan da 4 firmanın olduğu görüldü.

Bakan Pakdemirli, taklit ve tağşişin affının olmayacağını vurgulayarak; "Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Bakanlığımızca büyük bir titizlikle yürütülmektedir.

Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Bakanlığımızca büyük bir titizlikle yürütülmektedir.

Bu bağlamda taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 45 firmaya ait 55 parti ürünü Bakanlığımız internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunduk.
Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1.509 firmaya ait 3.356 parti ürün kamuoyuna, tüketicilerin bilgisine açıklanmış oldu.

AFYONKARAHİSAR’DAN LİSTEDE 4 FİRMA VAR
Tarım  ve Orman Bakanşığı2nın açıklamış olduğu taklit ve tağsiş yapan firmalar listesinde Afyonkarahisar’dan 4 tane sucuk üreten firmanın var olduğu görüldü.

Afyonkarahisar’dan listede var olan 4 firmanın değişik tarihlerde alınan numuneleri üzerinden yapılan incelemede 3 firmanın dana etinden yapılmış sucuklarında kanatlı eti tespit edilirken,bir firmanın sucuğunda da baş eti(sakatat) tespit edildiği bildirildi.
 
LİSTE YERALAN AHMET İPEK’TEN AÇIKLAMA VAR
 
Ahmet İpek Sucukları Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpek sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaparak bakanlığın açıkladığı listede firmalarının olmasının şaşkınlık ve büyük üzüntü içinde öğrendiğini ifade etti.
Kemal İpek ;”1900 yılların başlarından günümüze kadar 4.nesin tarafından temsil edilen, kalite ve hijyen kurallarından kesinlikle ödün vermeden üretimine devam eden firmamız, dünya standartlarında yenilenen üretim parkuru ve bünyesinde bulundurduğu, bir çok firmada bulunmayan, uluslararası gıda üretim sertifikalarını ile sektörünün öncü firmaları içerisinde bulunmaktadır. Konu ile ilgi tüm departmanlarımız iç denetim kuralları gereğince denetlenip düzenli olarak kontrol edilmektedir. Ürünlerimiz Tarım ve Orman bakanlığı tarafından yapılan standart kontroller haricinde, firmamız tarafından düzenli olarak çeşitli laboratuvarlarda kontrollerden geçirilmektedir. Konu ile ilgili detaylı bilgilendirme en kısa zamanda belgeleri ile birlikte kamuoyu ile paylaşılacaktır.” Dedi.