☰
✕

SICAKLIKLAR 10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

22 Eylül 2014 - 21:37

Yurdumuz bu hafta Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı hava sistemlerinin etkisinde kalacak Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin Bugün (23.09.2014 Salı) Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın ...

Yurdumuz bu hafta Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı hava sistemlerinin etkisinde kalacak

Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin Bugün (23.09.2014 Salı) Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Marmara, Kuzey Ege, Göller yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Trakya, Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de kuvvetli olacağı bekleniyor. Bu arada Uludağ, Kartalkaya ve Ilgaz gibi kayak merkezlerine mevsimin ilk kar yağışının düşeceği tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR KUVVETLİ VE FIRTINA ŞEKLİNDE ESECEK

Bugün, Batı bölgelerimizde güney ve batı yönlerden kuvvetli olarak esecek rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz’de sistemin hareketi ile yön değiştirerek kuzey ve batı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bugün, yurdun büyük bölümünde artmaya devam edecek olan hava sıcaklığının sabah saatlerinde Trakya’da, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara bölgesi, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege’de hissedilir derecede (6 – 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

 

SICAKLIKLAR HİSSEDİLİR DERECEDE AZALACAK

Çarşamba günü, Karadeniz bölgesi, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Çarşamba günü rüzgarın, Karadeniz’de kuzey ve batı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği ve hava sıcaklıklarının yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

 

CUMA GÜNÜ YENİ BİR YAĞIŞLI HAVA DALGASI GELİYOR

Perşembe günü, Doğu Karadeniz kıyıları ile Van ve Hakkari çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer bölgelerde ise havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.

Cuma günü, yurdumuzun Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı bir sistemin etkisine gireceği, hafta sonunda yurdun büyük bölümünde yağışlar görüleceği ve hava sıcaklıklarının yeniden hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.