'Sandıklı'yı ve Belediye'yi projelerle yöneteceğiz'
Deneyimli bir belediyeci, usta bir mimar olarak Ak Parti'den Sandıklı Belediye Başkan Aday Adayı olan Ziya Dazkır, 'Belediye'yi lafla değil, projelerle yöneteceğini' belirterek, hazır olan ...
Deneyimli bir belediyeci, usta bir mimar olarak Ak Parti’den Sandıklı Belediye Başkan Aday Adayı olan Ziya Dazkır, “Belediye’yi lafla değil, projelerle yöneteceğini” belirterek, hazır olan onlarca projesi ile Sandıklı’yı “Kendi eviymiş gibi süslemeye” hazırlanıyor.
Ak Parti Sandıklı Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Ziya Dazkır, aday gösterilip seçildiği takdirde, doğup büyüdüğü ilçesine yapacağı hizmetleri Kurtuluş’a anlattı. Sandıklı Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü yapan ve belediyeciliği çok iyi bilen Miar Ziya Dazkır, “Belediyecilik bizim işimiz” diyor. Dazkır, seçildiğinde “Kentsel dönüşüm başlatacağız. Sandıklıyı marka kent haline getireceğiz. Biz hemşerilerimize hizmetkar olacağız” ifadelerini kullandığı açıklamasında, hayalinin tüm yenilikleri kullanarak yeni bir Sandıklı kurmak olduğunu vurguluyor.
Belediye’de profesyonel yönetimi başlatmaya kararlı olan Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Ziya Dazkır, halka açık bir yönetim anlayışından yana olduğunu vurguluyor. “Kavga değil, hizmet yapacağız” sloganını benimseyen Dazkır’ın hedeflerinden birisi de vatandaşın talebine 24 saat içerisinde cevap vermek.
Adaylık çalışmalarında, “30 yıllık tecrübemizle, belediyecilik bizim işimiz” diyen Ak Parti Sandıklı Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Ziya Dazkır, Sandıklı’yı dönüştürmeye yetecek projelerinden bazılarını Kurtuluş’a anlattı:
Kentsel dönüşüm
“Sandıklı’daki yapıların büyük çoğunluğu 1999 ve öncesi yapılardır. Eski yapılar olduğundan gerekli sağlamlık ve güvenliği sağlamıyor. Hesaplamalar, mühendislik gerekleri ve teknolojide yeni gelişmeler yaşandı. Tüm yenilikleri kullanarak benim hayalim yeni bir Sandıklı kurmak. İmar planlarını Türkiye’nin saygın üniversitelerine yaptırmak, alt yapısıyla, üst yapısıyla ve tüm sosyal donatılarıyla bir sandıklı oluşturmaktır. Bu kentsel dönüşüm mahalle bazında yapılabilir. Dönüşümü zor olan bölgelerde bulunan yapıların yeniden rehabilitasyonu ile daha sağlam ve sağlıklı hale getirmek gerekmektedir. Beşer yıllık projeler yaparak Sandıklımızın geleceğini planlayacağız. Buna en büyük örnek Konya’dır. Rahmetli belediye başkanı Hilmi Nalçacı döneminde yapılan çalışmalarla Konya’nın imarı Türkiye’ye örnek olmuştur.”
Şehrin imarı
“İmar planları yeniden yapılacak, yeni yaşam alanları açılacak, imar iyileştirmeleri yapılmak suretiyle daha modern bir Sandıklı oluşturacağız. Yeni bir imaj yeni bir Sandıklı için hazırız. İşimizin ehliyiz. Projelerimizle geliyoruz. İmar planlarını kapalı kapılar ardında değil Türkiye’nin en iyi üniversiteleriyle ortak çalışma neticesinde tüm kesimlerin görüşü alınarak şeffaf bir şekilde yapacağız. İmar planlarında yeni turizm alanları ihdas edilerek, buralara sıcak su getirilmek suretiyle değerlendirilecek ve belediyemize gelir temin edilecektir.”
Kent meydanı-prestij caddeleri
“Güzel bir kent meydanı yapacağız. Bu kent meydanı araç trafiğine kapalı yayaların rahatça dolaşabildiği her türlü sosyal etkinliğin yapılabildiği yerler olacak. Herkes nasıl evini süsler ise kent de bizim evimizdir. Biz de kentimizi süsleyeceğiz. Kentimiz evimiz gibi görüp evimiz gibi süsleyeceğiz. Bazı cadde ve sokaklarda iyileştirmeler yaparak buraları prestij caddeler haline getireceğiz. Yaşanabilir alanlar oluşturacağız.”
Modern belediye hizmet binası
Belediye hizmetlerinin tamamının bir yerden görüleceği, bütün birimlerin kontrol altında olacağı vatandaşa gel git denilmeyecek ve vatandaşın tüm talepleri kayıt altına alınacak 24 saat içerisinde vatandaşın taleplerine cevap verilecek 24 saat içerisinde vatandaşın talebine cevap veremeyen birim müdürü hakkında tahkikat açılacak. Modern belediye hizmet binası yeni mimari anlayışla ve Akıllı bina teknolojisiyle yapılacak. Vatandaşlarımızın belediyemizden talepleri ve ne tür işlemlerin yapıldığı ile alakalı olarak parti yönetiminin de haberi olacak şekilde sistem kurulacak ve parti yönetimi tüm talepleri sürekli takip edebilecektir.
Modern şehir müzesi
Sandıklı çok eski bir yerleşim yeridir. Sandıklı’dan çıkan eserlerin tamamı Afyon müzesinde ve başka yerlerdeki müzelerde sergilenmektedir. Müzenin yapımı ile başka müzelerde sergilenmekte olan eserleri kendi müzemizde toplayarak sergileyeceğiz. Ve müzemizi kaplıcamıza yakın bir yere kurarak buraya gelen misafirlerimize bu eserleri tanıtacağız. Sandıklı’nın tarihini gün ışığına çıkartarak Sandıklı’yı tarihi ile yüzleştireceğiz. Aziza Berkios’un mezar taşı Vatikan’da sergilenmektedir. Osmanlı zamanında özel izinle çıkışına izin verilmiştir. Bu eserlerin çıkışına ilişkin gümrük evrakları da mevcuttur.
Gıda bankası
Sandıklı’da bizim devrimizde fakirin fukaranın yüzü gülecek hiçbir fakirimiz hiçbir sıkıntı çekmeyecek. Mesela büyük fabrika ve firmalarının ürettikleri ürünlerini tanıtım amaçlı dağıttıkları bilinmektedir. Bugüne kadar ülkemizde ve afyonumuza 12 milyon kişi bundan istifade etmektedir. Sandıklı’mız da yaşayan ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin de bu hizmetten faydalanmaları için gerekli tüm çalışmalarımızı yapacağız. Gıda bankası esas itibariyle yardımda bulunan firma sahiplerine de vergisel avantajlar sağlamaktadır.
Doğalgaz –sıcaksu-içme suyu
İçme suyunu yeraltı sularından ziyade, Sandıklı ve çevresinde yapılan barajlardan getireceğimiz suyu kuracağımız arıtma tesislerinde arıtarak daha doğal daha sağlıklı ve güvenilir içme suyu elde edeceğiz. Böylelikle Halkımız daha sağlıklı bir su içmiş olacak.
Doğalgaz yatırımı için ilgili firma elektrik abone sayısının yüzde altmışı kadar ön abonelik müracaatı istemektedir bu sağlanamadığı için yatırım programına alınamamıştır. Biz belediye olarak Sanjeti abone yapmak suretiyle bu yüzde altmış şartı sağlayıp doğalgazın sandıklımıza gelmesi için gerekeni yapmış olacağız. Sandıklı OSB ye yapılan fabrikalarda gelecek olan bu doğalgazdan faydalanacaklardır.
Sıçak su konusunda kesinlikle fizibilite raporları yeniden çıkarılacak ve rezervler yeniden tesbit edilecektir. Ayrıca zom bölgeler üzerine büyük ölçekli yapılar yapılmasına müsaade edilmeyecek altyapısı ve üst yapısı çözülmüş projelerle yeni bir termal turizm bölgesi ihdas edilecektir. Bu konuda dünyadaki en iyi örnek olan İtalya’nın Padoma şehrindeki termal tesisler örnek alınarak( yılda 6 milyon turist çeken bir yer olan) bu bölgenin aynısı kaplıcalar bölgesinde yapılacaktır.
Yüksek hızlı tren
Yüksek hızlı trenin sandıklıda durma istasyonu yoktur. Bununla alakalı benimde içine bulunduğum bir komisyon kent konseyi nezdinde kuruldu ve konu ile alakalı bir rapor hazırlandı ve rapor geliştirildi. Bu konu çok önemli olup ilçe termal turizm bölgesi olduğundan yüksek hızlı trenin burada durması çok önemlidir. Bakanların temel atmak için afyona geldiklerinde üç ilçeye söz verilmiştir. Afyon’un en büyük ilçesi Sandıklı’da da yüksek hızlı trenin durması gerekmektedir. gerekli çalışmalarımız kent konseyinde devam etmektedir konu ile alakalı brifingi kent konseyinde ben verdim.
Modern kültür merkezi
Sandıklı’nın en büyük ihtiyacı budur. Sandıklı’da yapılacak sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı yer sıkıntısı sürekli olarak yaşanmaktadır. Her türlü sosyal ve kültürel etkinliğin yapılacağı bir tesisi Sandıklı’mıza kazandırmayı planlıyoruz.
Kadınlara ve gençlere yönelik hizmetler
Kadınlarımızın her türlü el becerisini üretip sergileyebilecekleri, satabilecekleri, bir araya gelip sosyal etkinlikte bulunabilecekleri kadınlar evi yapacağız.
Sandıklı’mızda genç nüfus çoktur işsiz durumda olan gençlerimize marka kent olan Sandıklı’mızda farklı iş imkanları sağlanacak gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan alıkoyacak. Spor yapabilecekleri vakit geçirebilecekleri bir merkez yapacağız. Gençler geleceğimizdir. Onlara en iyi gelecek hazırlamak bizim görevimizdir Sandıklı’mızda işsiz boşta gezen gencimiz kalmayacaktır. Gençlerimizi muhakkak spora teşvik etmek maksadıyla olimpik yüzme havuzunu ilçemize kazandıracağız.
Fen lisesi
Sandıklımız için çok önem arz etmektedir. Önemi 1930’lu yıllarda yapılan ortaokul sandıklımızın gençlerini yetiştirmiştir. Ve bürokraside görev yapmakta ve sandıklımızı temsil etmektedirler. Sandıklımızda fen lisesinin olmayışı gençlerimizi başka şehirlerde okumaya yöneltmektir. Dinarda bile varken bizde olmayışı bir kayıptır. Zeki başarılı çocuklarımızın açılacak olan fen lisemizde okumalarını sağlayacağız sandıklımızı burada yetişmiş aydın akıllı kişilere geleceğimizi kolayca emanet edebileceğiz. Geleceğin Türkiye’sine ve Sandıklı’sına yön verecek kişiler buralarda yetişecektir.
Otopark ve yeşil alanlar
Otopark Sandıklı’mızın baş belasıdır. Otopark sıkıntısının temel nedeni araç sayısının artmasıdır. Otopark için çok ciddi projeler üreteceğim belediye meydanının altına yeni otopark ve çarşı projesi yapacağız buraya 100 tane dükkan ve otopark yapılmak suretiyle bir çözüm çıkartacağız ayrıca bu alanın üzerini de kent meydanı yapacağız. Sandıklı’mızın eski adı yeşil Sandıklı’ymış adına türküler bile yakılmış ancak yeşil namına bir şey kalmadı. Onu eski haline kavuşturacağız modern temalı bir park yapacağız içinde her türlü etkinliği olabileceği bir şehir parkı yaparak Sandıklılı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca her mahallede de uygun yerlere park ve çocuk oyun alanları ihdas edeceğiz.
Sanjet
Sanjetin tamamının bir röntgenini çekeceğiz doğruları ve yanlışları net bir şekilde ortaya konulacak sanjet konusunda yapılmış tüm yanlışlar ve hatalar bilimsel olarak açıklanacak bu hataların giderilmesine çalışılacak.ve sanjeti halka ucuz kullandırmak için her türlü tedbiri alınacaktır.Sanjeti halkımıza en ekonomik şekilde kullandırcağız.sanjeti tüm abonler kullanıldığı ay kadar öeyecekler yazın para almayacağız sanjet şu anda halkımızın ve belediyemizin sırtına kambur gibi oturmuştur biz bu kamburu kaldırarak sanjeti her türlü şaibe ve dedikodudan uzak tutacağız.buraya işini bilen dürüst insanları yönetime getireceğim.
Kaplıca ve dini turizm
Yunus Emre ve hocası Tapduk Emre’nin mezarlarının Sandıklı’da olduğu günümüzde artık tartışmasız kabul edilmektedir. Bu bölgenin Yunus Emre ve hocası Tapduk Emre’ye yakışır şekilde imar düzenlemeleri yapılacaktır. Uluslar arası proje ihaleleri ile buralara türbe ve külliye yapılıp buraya gelen ziyaretçilerin burada rahatlıkla kalıp barınabilecekleri bir yer ve bu bölgeye gelen ziyaretçilerin alışveriş yapabilecekleri hediyelik eşya mağazalarının Konya örneğinde olduğu gibi yapılması sağlanacaktır. Yunus Emre’nin layık olduğu şekilde hatırlanılması ve ziyaret edilmesi temin edilip bu konuda marka kent olma yolunda ilerleyen Sandıklı’mızın önü açılacaktır.
Kaplıcamız ve çevresinde bulunan tarihi mekanlar onarılıp elden geçirilecek buralar turizme kazandırılacaktır. Örneğin Yalvaç’ta olduğu gibi kaplıcamızda dini turizmde ziyaret edilecek merkezler arasında hak ettiği yeri alacaktır. Kaplıcadaki binalarımız çok eski miladı dolmuş binalar buraların komple yenilenmesi sağlanacaktır. Kaplıcaya her ne yapılırsa her şey planlı projeli olacaktır. Sandıklı kaplıcaları da artık dünyada ve Türkiye de marka haline getirilecektir. Dünyada başka bir örneği olmaya çamurumuzun ve suyumuzun da tanıtımı böylelikle yapılmış olacaktır.
Eğitim kültür ve sanat etkinlikleri
Kalkınmanın temel prensibini kültür ve sanattan geçtiğini çok bildiğimiz için sandıklımızda yapılacak her türlü eğitim kültür ve sanat etkinliklerine destek olacağız bunları teşvik edeceğiz. Muhakkak sanıklımızın tanıtımı için festivaller ve değişik toplantı sempozyum gibi faaliyetlerde sandıklımızı merkez haline getireceğiz.
Ekolojik ve modern teknoloji destekli tarım
İlçemize üretimi yapılan tarımsal ürünlerin entegre tesisi niteliğinde kaynağından alınıp üretim ve paketleme pazarlama ve satışı dahil her türlü tesislerin ilçemize kazandırılması için ilçemizdeki üreticilerin hizmetine bu tip yapı ve tesislerin kazandırılması için her türlü desteği sağlayacağız. Tarım ürünleri bilhassa patates ve benzeri ürünlerin satış ve depolanması konusunda kooperatifleşmeyi teşvik ederek üreticilerimizin mallarının daha iyi satılması ve para etmesi için gerekli her türlü altyapıyı sağlayacağız.
Organik tarımın desteklenmesi ve pazarlanması
Sandıklımız ve civarında yaklaşık 300 bin metrekare organik tarım yapılan seralar mevcuttur. Bu seraların alanı Türkiye’de bu konuda yapılmış yerlerin yaklaşık yüzde 10’una tekabül etmektedir. Bunların yüzde 70’inin projesi de tarafımdan hazırlanmıştır. Bu konuda epeyce bir bilgi ve birikim olmuştur. Bu tür işlerin daha çok yapılması için çabalarımız sürecektir böylelikle kurulan seralara olan eleman ihtiyacı karşılamak ta ilçemizdeki işsizliğe çare olacaktır.
Sandıklı outlet center
Sandıklımıza kaplıcaya gelen veya yol güzergahından geçen insanları gelerek hoşça vakit geçirebilecekleri ve sandıklımızın tanıtımına büyük katkıları olacağına inandığımız alışveriş merkezi ve outlet centeri hizmete sunacağız. Bu tesisi afyondaki Afium’a benzer bir şekilde yapılacak olup bu tesise Sandıklılı hemşerilerimiz de ortak olacaklardır.
Emeklilerimizi unutmadık
Emeklilerimizi hayatın içene çekebilmek adına onlara verdiğimiz önem ve değeri göstermek için isteyen emeklilerimizi 15 er günlük süreler halinde belediyemizde çalıştırarak hem onların tecrübe ve birikimlerinden faydalanılacak hem de emeklilerimize hak ettikleri değer gösterilmiş olacaktır. Buna bağlı olarak ta kesinlikle emekliler lokali hayata geçirilecektir.
Ücretsiz kurslar
Okul çağındaki ihtiyaç sahibi olan yavrularımıza ücretsiz eğitim kursları vereceğiz.