Rejimimizin adı 1923'te konuldu
Rejimimizin adı
1923’te konuldu
AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven, haftalık basın toplantısında, yeni anayasa çalışmalarını değerlendirdi, rejim değişecek tartışmalarının gereksiz olduğunu savundu
AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven, Anayasa değişikliğinin rejim değişikliği olmadığını söyledi Haftalık basın toplantısında konuşan Yurdunuseven, “CHP’nin iddia ettiğinin aksine bu bir rejim değişikliği değildir. Özellikle vurgulayarak söylüyorum; Bu bir rejim değişikliği değildir. Rejimimizin adı 1923 yılında konulmuş Türkiye Cumhuriyeti Devletidir” ifadeleri eyer verdi.
DEVLETTE BİR SİSTGEM SORUNU VAR
Anayasa değişikliği ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan İl Başkanı Yurdunuseven, sözlerinişöyle sürdürdü: “Anayasa Komisyonunda yaşananlara bizzat şahit oluyorsunuz. CHP bunu önüne ket vurmak istediğini görüyorsunuz. Bu devlete millete yapılan bir yanlıştır. Çünkü artık Türkiye Cumhuriyeti devletinde bir sistem sorunu vardır. CHP’nin iddia ettiğinin aksine bu bir rejim değişikliği değildir. Bunu vurgulayarak söylüyorum; Bu bir rejim değişikliği değildir. Rejimimizin adı 1923 yılında konulmuş Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Sistem üzerinde ki tıkanıklığın giderilmesi için anayasa değişikliği yapılması gerekli.”