Patlamada FETÖ etkisi araştırılacak
Patlamada FETÖ
etkisi araştırılacak
25 askerin şehit düştüğü cephanelik patlamasının, iki kez ertelenen duruşması dün, Eskişehir Askeri Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, patlamada FETÖ ve diğer terör örgütlerinin bağlantısının araştırılmasını istedi
Eskişehir Askeri Mahkemesi, Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde, İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu cephanelik patlamasında Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) ve diğer terör örgütlerinin bağlantısını araştırma kararı aldı.
İKİ KEZ ERTELENEN DAVA DÜN GÖRÜLDÜ
Patlamayla ilgili Eskişehir Askeri Mahkemesi'nde 20 Temmuz’da görülmesi gereken fakat 15 Temmuz'daki darbe girişim nedeniyle geçen 28 Aralık'a ertelenen ve bu tarihte görülmesi gereken ancak Mahkeme Başkanı Yusuf Hatip'in Diyarbakır'a tayinin çıkması ve heyette yapılacak değişiklikten dolayı 1 Şubat 2017 tarihine ertelenen duruşma, dün yapıldı.
FETÖ BAĞLANTISI ARAŞTIRILACAK
Cephanelik komutanları Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve üsteğmen Tuncay Aydın vareste tutulmaları nedeniyle katılmadığı 16'ncı duruşmada Eskişehir Askeri Mahkemesi savcısı Albay Erol Er de mahkeme heyetinden soruşturmanın genişletilmesi isteminde bulundu. Mahkeme de, soruşturmanın genişletilmesine ve olayın FETÖ ya da başka terör örgütleriyle bağlantısının araştırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre, duruşmayı şehitlerin yakınları, avukatlar ve CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da izledi.