Muhtarlar Dinar'a MRI cihazı istedi
Muhtarlar Dinar’a
MRI cihazı istedi
Muhtarlar, Dinar Devlet Hastanesi Yöneticisi Fatih Türkmensoy’u ziyaret ederek, Tıp Bayramı’nı kutladılar ve ilçeye MRI cihazı kurulması taleplerini ilettiler
Muhtarlar Derneği Başkanı Tuncay Karagöz başkanlığında Dinar Devlet Hastanesi Yöneticisi Fatih Türkmensoy’u makamında ziyaret ederek 14 Mart Tıp Bayramını kutlayan mahalle muhtarları, Devlet Hastanesi’ne Magnetic Resonance İmaging (MRI) cihazı kurulması gerektiğini belirttiler.
Tıp Bayramını kutlayan Muhtarlar Derneği Başkanı Tuncay Karagöz ve mahalle muhtarları, sağlık hizmetlerinin aksamadan devam etmesinden ötürü teşekkür etti.
HASTALAR ISPARTA’YA SEVK EDİLSİN
Merkez mahalle muhtarları sağlık alanındaki taleplerini ve eksik gördüğü bazı işleri Hastane Yöneticisi Fatih Türkmensoy ile karşılıklı istişare etti. Hastaneye mutlaka MRI Cihazı alınmasını gerektiğini kaydeden muhtarlar, 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde yani eski hastanenin önünde bulunan sağlık merkezinde kan ve idrar tahlillerinin yapılması gerektiğini söyledi. Yeni hastaneye uzak olan bölgelerde ikamet eden vatandaşlar için de mevcut şehir içi servis araçlarının ring atması için gerekli girişimlerin başlatılmasını talep eden muhtarlar, acil servisten Afyonkarahisar’a sevk edilen hastaların neden Isparta’ya gönderilmediğini sordu.
MRII İÇİN BELLİ KRİTERLER VAR
Dinarumuthaber.com’un haberine göre, yönetici Fatih Türkmensoy MRI Cihazı için ilk adımların atılmaya başladığını ilerleyen günlerde olumlu sonuçlar almayı ümit ettiklerini belirterek şunları söyledi:“Normalde MRI her hastaneye alınmıyor. Bu cihaz için B sınıfı hastane olmak gerekir. Bunun için ise bazı kriterler yerine gelmeli. Biz şu an C sınıfı hastaneyiz. Geçen haftaya kadar MRI cihazı alımı 2017 yılının son 3 ayının planıydı. C’den B’ye geçmek için 3 kriter var. Acil ve Yoğun bakım servis ve ünitelerinin 2. seviyede olması gerekir. Bu kriterleri yerine getirmeliyiz. Bunun için ise bazı eksik cihazlarımızı tamamlayacağız. Tamamladıktan sonra ise B sınıfı hastane olabilmek için başvurumuzu yapacağız. Ancak bu kriterleri sağlamadan önce de MRI cihazına sahip olabiliriz. Dİğer hastanelerden boşa çıkan MRI cihazlarından birini hastanemize alabiliriz. İnşallah bunun için çalışmalarımız devam edecek.”
KIRMIZI ALARMDA EN YAKIN HASTANEYE SEVK EDİYORUZ
Ambulans ile Dinar Devlet Hastanesine getirilen acil hastaların en yakın yer olan Isparta ili yerine daha uzakta yer alan Afyonkarahisar’da bulunan hastanelere götürülmesi olayını da açıklayan Türkmensoy, durumu kırmızı alarmda olan yani müdahale edilmemesi durumunda ölecek olan hastaların kesinlikle en yakın hastanelere gönderildiğini belirterek, şunları söyledi, “Vatandaşlarımız ısrarla bunu sormaktalar. Isparta’daki hastanelerden yer bulup oraya hastamızı götürene kadar en az 20-30 dakika geçiyor. Bu süre zarfında kendi ilimize hastamızı daha kısa sürede götürüyoruz” dedi.
Dinar Devlet Hastanesi Yöneticisi Fatih Türkensoy yeni hastanenin zemininden su çıkıyor iddialarına karşı merkez mahalle muhtarlarını hastanenin bütün bölümlerini gezdirdi. Zemin katta her yeri, her odayı ve her bölümü ayrı ayrı gezen muhtarlar bir damla bile su ile karşılaşmadı. Ziyaret sonrasında ise vatandaşların bu tür dedikodulara inanmaması gerektiğinin altı çizildi.