MHP'den 5084 sayılı yasa devam etsin kampanyasına destek
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser'i ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aziz Aslan, ziyaretin amacını, '1 Ocak 2013'te yürürlükten ...
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aziz Aslan, ziyaretin amacını, “1 Ocak 2013’te yürürlükten kaldırılan 5084 sayılı teşvik yasasının sona ermesinden dolayı istihdamın azalacağı yönündeki tespitleri paylaşmak ve başlatılan kampanyaya destek vermek” olarak açıkladı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan ve beraberindeki heyet Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaret etti.
MHP il Başkanı Aziz Aslan ziyarette yaptı konuşmada; “2013 yılına girmiş bulunuyoruz. Son günlerde özellikle ilimizde meşgul eden 5084 sayılı kanunla ilgili olan teşvik yasası dediğimiz yasanın süresinin bitiminden dolayı istihdamın azalacağı yönündeki tespitlerimizi paylaşmak ve ticaret odası başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizi başlatmış oldukları kampanyaya destek vermek için burada bulunuyoruz. Gerçekten teşvik yasası istihdamın artırılması için çok büyük bir kolaylık sağlamaktaydı. Yıllardır esnafımızda ve ticaret erbabımızda bu konuda yeniden kolaylılar sağlanması yönünde çok aşarı beklentiler hasıl olmuştur. Son yıllarda özellikle büyük alış veriş merkezlerinin çoğalmasıyla orta sınıf esnafımızın zora girdiği bir gerçektir. Öyle bir ülkede yaşamaktayız ki gençlerinin yüzde 33’ü ne okumakta nede çalışmaktadır. Bu çok acı bir durumdur”
DESTEK İÇİN BURADAYIZ
Aslan, “Ayrıca yine son çek yasasıyla ticaret erbabımızın çek işlemleri ile ilgili büyük sıkıntılar çektiğini yaşamaktayız. Her geçen gün esnaf ve iş adamı kardeşlerimiz vergi yükü altında da ezilmekteler. Dolayısıyla bizde MHP olarak teşvik yasasındaki kolaylıkların devam etmesi konusunda böyle bir gayret içerisindeyiz. Bu talebimizi kamuoyu ile paylaşmak için ve ATSO’ya destek vermek için burada bulunmaktayız. Adı ne olursa olsun 1 şekilde esnafımızın bu imkândan faydalanması için bakanlar kurulu kararı olabilir, artık ne çıkarılacaksa bir şekilde sonuçta bu imkanların esnafımıza sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun içinde başlatmış oldukları kampanyadan dolayı Ticaret Odası yönetimimizi tebrik ediyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de bu ve benzeri konularda hassasiyetlerini devam etmesini ihtiyaç olduğunu belirtiyoruz” dedi
VEKİLLERİMİZDEN YARDIM İSTEDİK
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’de yaptığı konuşmada, “Öncelikle bu hasiyetinize çok teşekkür ediyoruz. Çünkü hakikaten 49 ilde devam eden 5084 kapsamındaki sigorta iş veren prim desteğinin 31.12.12 bitmesi sanayicilerimize ticaret erbaplarımıza hakikaten sıkıntı yaratmaktadır. Bunu biz şöyle anlayabiliyoruz. Birçok başvuru sözlü, yazılı ziraat odamıza yapılmış ve bu konuda yardım edilmesi istenmiştir. Zaten biz bunu yönetimizde meclisimizde tartışıyorduk. Nasıl uzatabiliriz tepkimizi gösterebiliriz diye bazı yollar aradık. Tabi ki vekillerimizi arıyoruz onlara söylüyoruz sayın bakanımıza söyledik. Bunun haricide kamuoyuna da daha bilinçli olayları sevk etmek için bilbordlarda 5084 devam etsin istihdam artısın Türkiye büyüsün sloganını bularak ilgi çekmek istedik. Bu akşamda sayın milletvekillerimizi davet ettik.”
HASTALIK HENÜZ BİTMEMİŞ
Serteser, “Meclis üyelerimizle birlikte bazı kurumlarım başkanlarıyla çok işçi çalıştıran iş adamalarımızla aşağı yukarı 100 kişiyi bulan bir teyit aldık. Salonumuzu dolduracak derecede teyit almıştık. Çoğu toplantıda çok önemli olsa da 20 kişiyle yapılır biliyorsunuz. Bunun ne kadar önemli olduğunu bu teyit aldığımız sayıdan anlayabiliyoruz. Bu akşam sayın vekillerimize bu konuda Afyonkarahisar’ın dileklerini mecliste hükümette dile getirmelerini isteyeceğiz. Çünkü biz şuana inanıyoruz. Tabi ki teşvikler hepimizin bildiği gibi yıllar boyu devam edecek diye bir şey yok. Teşvikler bir hastaya serum niteliğindedir. Aslında hastalık bittiği zaman artık o serum verilmez. Ama buradan anlaşılıyor ki hastalık bitmemiş daha. Dolayısıyla hükümetimizden de bu konuda istirhamımız bu konuya kulak vermeleri” dedi.
Ziyaret karşılıklı görüş alış verişi ile sona erdi.