KOSGEB'in uygulamalı girişimcilik eğitimleri sürüyor

19 Temmuz 2016 - 23:43

KOSGEB Afyonkarahisar Müdürlüğü, Afyonkarahisar Giyim Eşyası İmalat ve Satıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ve Dinar Ticaret ve Sanayi Odası ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü imzaladı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Afyonkarahisar Müdürlüğü uygulamalı girişimcilik eğitimi verecek.

KOSGEB Afyonkarahisar Müdürü Mustafa Çanakçı, yazılı bir açıklama yaparak, “KOSGEB çalışmalarını sahada etkin bir şekilde sürdürmeye devam ediyor” dedi.

Afyonkarahisar Giyim Eşyası İmalat ve Satıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ve Dinar Ticaret ve Sanayi Odası ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü imzalandığını belirten Çanakçı, şu bilgileri verdi:

 

DİNAR VE AFYON’DA EĞİTİM VERİLECEK

“KOSGEB hizmetlerine ve özellikle girişimcilik eğitimlerine olan yoğun ilgi ve taleplerin karşılanmasına yönelik planlı bir şekilde faaliyetlerini yürüten müdürlüğümüz,  görev ve sorumluluklarını her zamankinden daha duyarlı ve titizlikle devam ettirmektedir.

İlimizde girişimcilik kültürünün oluşması, girişimcilik faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve nihayetinde bir iş planına dayalı sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla bu kez de Müdürlüğümüz;  Dinar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyonkarahisar Giyim Eşyası İmalat ve Satıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü imzalamıştır.

 

150 BİN TL YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİ VERİLECEK

İmzalanan işbirliği protokolü ile 60 vatandaşımızın daha girişimcilik eğitimi alması sağlanacak ve eğitimini tamamlayıp kendi işini kuran girişimcilere de,  KOSGEB Yeni Girişimci Desteği verilecektir.

Bu işbirliği sonucunda kurulacak her küçük ölçekli işletme 2023 Vizyonunun altındaki;  ülke genelinde işsizliğin yüzde 5’in altına düşürülmesi, kişi başına düşen milli gelirin 25 bin dolara yükseltilmesi gibi hedeflerin yakalanmasına ve ilimizdeki işsizlik rakamlarının düşürülmesine doğrudan katkı koyacağına inanmaktayız.

İşbirliği protokolü kapsamında eğitim alan, işletmesini kuran ve KOSGEB’e iş planlarını onaylatan girişimcilere 50 bin TL hibe, 100 bin TL geri ödemeli ( ilk 30 ay ödemesiz, sonrasında 2 yıl süre içerisinde 3’er aylık eşit taksitlerle toplam 8 taksitte geri ödemeli) olmak üzere toplamda 150 bin TL Yeni Girişimci Desteği verilecektir.”

 

KURSLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KOSGEB Afyonkarahisar Müdürü Mustafa Çanakçı, Afyonkarahisar Giyim Eşyası İmalat ve Satıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndaki eğitimin başlangıcının 1 Ağustos, bitişinin ise 4 Ağustos olduğunu bildirdi. Çanakçı, Giyim Eşyası İmalat ve Satıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndaki eğitime katılmak isteyenlerin son başvuru tarihinin ise 24 Temmuz 2016, mülakat tarihinin ise 28 Temmuz 2016 olduğunu bildirdi. Çanakçı, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki eğitime katılmak isteyenlerin kursunun ise 23-26 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleşeceğini bildirdi.