Köksal: Siyasiler de hesap vermelidir!
Köksal: Siyasiler de
hesap vermelidir!
CHP Milletvekili Köksal: FETÖ bahanesi ile muhalifleri susturma çabalarını görüyoruz. Cumhuriyet ve Sözcü Gazetelerini FETÖ ile ilişkilendirmek,muhalif bilim adamları akademisyenleri içeri atmak doğru değil. Bu nedenle siyasilerde hesap vermelidir
FADİME AKAR-CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal Gün FM de Gazeteci İsmail Akar’a konuk oldu. Köksal 25 gün süren Adalet Yürüyüşünü değerlendirdi. FETÖ nün siyasi ayağının mutlaka ortaya çıkmasını istediklerini ve yerel basında İGM Başkanı Salih Sel’in “Burcu Köksal etnik ayrımcılık yapıyor” açıklamalarına cevap verdi.
25 gün Genel Başkanımız sadece Hak Hukuk ve Adalet diyerek yürüdü. İstanbul Maltepe de düzenlenen mitingle tamamladığını kaydeden CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, “İki milyon alanda 2 milyona yakın alan dışında olmak üzere muhteşem bir miting oldu.Siyasi parti amblemi ve sloganı olmadı. Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile sadece Hak Hukuk ve Adalet diye Genel Başkanımıza eşlik ettik” dedi.
YILLARCA BUNLARLA MÜCADELE ETTİK
80 milyon adına Kılıçdaroğlu’nun 10 maddelik manifesto açıkladığını söyleyen Köksal “Bu yürüyüş sonrası Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanından, CHP liderliğinden öte muhalefetin lideri olmuştur” diye konuştu. FETÖ’ye her zaman karşı olduklarını anlatan Burcu Köksal, şunları söyledi: “Şimdi 15 Temmuz da 249 şehit 2 binden fazla gazimiz var. Bu FETÖ ile mücadele önemli. Bizler de yıllarca bunlarla mücadele ettik. Fakat eksik olan siyasi ayağıdır. FETÖ bahanesi ile muhalifleri susturma çabalarını görüyoruz. Cumhuriyet ve Sözcü Gazetelerini FETÖ ile ilişkilendirmek,muhalif bilim adamları akademisyenleri içeri atmak doğru değil. Geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban bizzat açıkladı. Bakan, vekil, başkan olmanın yolu FETÖ’yü ziyaretten geçiyordu şeklinde. Bu nedenle siyasilerde hesap vermelidir.”
CHP İNSAN ODAKLI BİR SİYASİ PARTİDİR
İGM Başkanı Salih Sel’in CHP Milletvekili Burcu Köksal etnik ayrımcılık yapıyor sözlerine cevap veren Köksal şöyle devam etti: “Sel’in açıklamasını çok komik buldum CHP insan odaklı bir siyasi partidir.Ben hiçbir zaman etnik ayrımcılık yapmadım yapmam. Yarası olan gocunur. Ben bayramda köyleri gezdim.Bazı köylerin su sorunlarını bayramlaşma sırasında Bakan Veysel Eroğlu’na anlattım.Ben halkın içinde gezen sorunları yerinde gören ve çözüme ulaştırma gayretinde olan bir vekilim.Bu ve benzeri sorunları TBMM kürsüsünde de defalarca dile getirdim..Beni kimse susturamaz.Allah’tan başka kimseden korkmam.”