Köksal, Bakan Yılmaz'a 'Kahkaha Gülleri'ni sordu
Köksal, Bakan Yılmaz’a
‘Kahkaha Gülleri’ni sordu
KURTULUŞ-Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, içerisinde öldürmeler, insan eti pişirmeler gibi konulara yer verilen ve Millie Eğitim bakanlığı’nın 8-10 yaşlarındaki çocuklara okutulması amacıyla tavsiye ettiği ‘Kahkaha Gülleri’ adlı kitabın incelenip incelenilmediğini Meclis’e taşıdı. Milletvekili Köksal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde
şu soruları gündeme taşıdı:
ÇOCUKLAR, ÖLDÜRÜLEN KARDEŞLERİNİN
BAŞINI TENCEREDE PİŞERKEN GÖRÜYOR
● “İhsan Büyükçolak tarafından hazırlanıp Nar Yayınları tarafından piyasaya sürülen Kahkaha Gülleri isimli çocuk kitabı Bakanlığınızca herhangi bir denetimden geçmiş midir?
● Geçmiş ise nasıl bir denetim uygulanmıştır?
● Bahse konu kitapta babanın oğlunu öldürdüğü başını kazana atıp kaynattığı ve diğer çocuğun yemek yemek için kazanın kapağını açtığında kardeşinin başının piştiğini gördüğü şeklinde bölümler mevcuttur. Tüm bu yazılanların İlköğretim çağındaki çocuklar için çıkartılan bir masal kitabında bulunması uygun mudur?
● Bakanlığınızca İlköğretim çağındaki çocuklarımıza tavsiye edilecek masal v.b. kitaplarla ilgili herhangi bir kriter var mıdır? Varsa bu kriterler nelerdir?
● Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bu tür kitaplarla büyümesinin ruh ve beden sağlığına olumsuz etkileri olacağı açık ve nettir. Bakanlıkça çocuklarımızın okuması için tavsiye edilen kitaplarda onların ruh ve beden sağlığını olumsuz etkileyecek içeriklerin olmaması için herhangi bir çalışmanız var mıdır? Yoksa her isteyen yayınevi ve yazar olduğunu iddia eden herkes ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik olarak istediği kitabı yazıp piyasaya sürebilirler mi?”