İzmir'deki Dinarlılar katmer şenliğinde buluştu

25 Mayıs 2017 - 13:02

İzmir’deki Dinarlılar katmer şenliğinde buluştu

 

 

Afyonkarahisar Dinar ve Çölovası köyleri derneği tüm hemşerilerini 21 mayıs 2017 günü izmir-sarnıçta geleneksel 5. Katmer şenliğinde buluşturdu.

 

Afyonkarahisar dinar ve çölovası köyleri derneğinin her yıl gelenekselleşmiş 5. Katmer şenliği etkinliği kapsamında gaziemir sarnıç gölette afyonkarahisarlıların yanı sıra izmirlilerinde yoğun ilgi gösterdiği kaydedildi. İzmirde yaşayan yöre halkı profosyonel tiyatro ve sanatçılara taş çıkarırcasına bir birinden ilginç oyunlar sergiledi.

 

Yönetim kurulu başkanı sayın fadime acar ise unutulmuş olan kültürlerimizi araştırıp katmer şenliği adı altında gün yüzüne çıkararak yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

 

5. Katmer şenliğinde bundan 50-60 yıl önce afyonkarahisarın çeşitli bölgelerinde düğünlerde gelin alma, damat giydirme, kına dolaştırma ve gelin okşama geleneklerinin olduğunu ve bunu bu şenlikte işleyip bundan sonraki düğünlerde de yaşatmayı amaçladıklarını bildirdi. Yöre halkının ise yapmış olduğumuz bu gösterilerde tamamen doğaçlama yaparak gösterilerini sergilediğini ve bu nedenle daha doğal olduklarını söyledi.

 

Derneğimiz kurulalı 5 yıl oldu. Derneğimiz aracılığı ile izmirde yaşayan halkımız düğünlerde artık yöresel kıyafet giymeye başladığını ifade etti.

 

Yönetim kurulu başkanı sayın fadime acar şenliklerimizden elde ettiğimiz gelirin büyük bir kısmı ile yönetim kurulumuzca tesbit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye, okul, araç ve gereçleri desteği yaptıklarını bildirdi.