Işıklar Belediyesi ile KOSGEB arasında protokol
KOSGEB Afyonkarahisar Müdürlüğü ile Işıklar Belediyesi Başkanlığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü imzaladı
KOSGEB Afyonkarahisar Müdür Mustafa Çanakçı, “Yerel yönetimlerle etkin bir işbirliğine giden müdürlüğümüz bu kez de Işıklar Belediyesi Başkanlığı ile 2 sınıftan oluşan ve 60 kişiye eğitim verilecek şekilde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü imzaladı. Konuyla ilgili Basın Bülteni ekte sunulmuş olup, konunun kamuya duyurulması projenin başarısı açısından önem arz etmektedir” açıklamasında bulundu.
Çanakçı, yaptığı yazılı açıklama, şu bilgileri verdi: “Müdürlüğümüz, ilimizde girişimcilik ruhunun teşvik edilmesi ve desteklenmesi, istihdam, iş, büyüme, rekabet ve yenilik alanlarında bir ilerleme kaydedilmesi daha güçlü bir girişimcilik kültürünün yaratılması için sürekli olarak girişimcilik eğitimleri düzenlemektedir. Bu eğitimlerin amacı ilimizde girişimcilik kültürünün oluşması, girişimcilik faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve nihayetinde bir iş planına dayalı sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını sağlamaktır. Kurulan her küçük ölçekli işletme; 2023 Vizyonunun altındaki ülke genelinde işsizliğin yüzde 5 altına düşürülmesi, kişi başına düşen milli gelirin 25 bin dolara yükseltilmesi gibi hedeflerin yakalanmasına ve ilimizdeki işsizlik rakamlarının düşürülmesine doğrudan katkı koymaktadır.
Bu kapsamda yerel yönetimlerle etkin bir işbirliğine giden müdürlüğümüz bu kez de Işıklar Belediyesi Başkanlığı ile 2 sınıftan oluşacak ve 60 kişiye eğitim verilecek şekilde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü imzaladı.”
UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ 32 SAATE DÜŞTÜ
KOSGEB Afyonkarahisar Müdürlüğünde imzalanan iş birliği protokol törenine KOSGEB Müdürü Mustafa Çanakçı ve Işıklar Belediyesi Başkanı Erol Özağıl katıldı.
Çanakçı törende yaptığı konuşmada 70 saat olan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin, mevzuat iyileştirme çalışmaları sonucunda artık 32 saate düştüğünü, imzalanan işbirliği protokolü kapsamında girişimci adaylarının da bu sürede eğitim alacağını ve iyileştirme ile artık girişimci adaylarının işletmelerini daha kısa sürede kurmalarının önünün açıldığını bildirdi. Çanakçı, yapılan mevzuat iyileştirilmeleri çalışmalarında artık girişimci adaylarının eğitimlerini tamamladıktan sonra, İş Planlarını KOSGEB’E onaylattıktan sonra da işletmelerini kurabileceklerini ve yapılan her iki yeni düzenleme ile girişimci adaylarının önünün daha da açıldığını kaydetti.
Afyonkarahisar’da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonrasında KOSGEB Desteği ile bugüne kadar yaklaşık 250 işletmenin kurulduğunu belirten Çanakçı, kurulan bu işletmelerin yaklaşık bin kişilik istihdam yarattığını ileri sürdü.●Kurtuluş